RADAR+ Online

Word Abonnee

  • 04.jpg

    Antoinette kookt: Sherperd's pie

    Shepherd’s pie is van oorsprong een armeluis­gerecht. Hadden de mensen vroeger in het noorden van Engeland kliekjes lamsvlees over, dan stopte ze dat in een stenen ovenschaal en topte het af met aardappelpuree. Antoinette bedacht een vegetarische variatie op de Engelse klassieker.... Lees meer >
  • Irene-22534.jpg

    Ongezonde verleidingen

    Grote hoeveelheden suiker, vet en zout in fabriekseten wordt steeds vaker in verband gebracht met obesitas, diabetes, hart- en vaat­ziekten en allerlei vormen van kanker. Waarom blijven supermarkten ons verleiden ongezond te eten? ... Lees meer >
  • GettyImages-530006971.jpg

    7 échte superfoods

    Natuurlijk wil je een lichaam en geest in topconditie. Gelukkig valt er van alles te eten wat daarbij helpt. Zo stimuleert broccoli de hersenen, bevordert havermout je stemming, en helpen blauwe bessen het korte­termijngeheugen op peil te houden.... Lees meer >
  • GettyImages-502780918.jpg

    Maak zelf hummus

    Culinair schrijfster Nadia Zerouali weet alles van de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keukens. Ze heeft, onder andere met culi-collega Merijn Tol, diverse kookboeken geschreven. Dit hummusrecept komt uit hun boek Arabia. ... Lees meer >
  • 17119-Forte-Tallina-4369BW.jpg

    Eten met z'n allen

    Geen gelikte foto’s, geen ingewikkelde gerechten, kortom: geen gedoe. Gewoon goede soepjes en smakelijke stoofpotjes. En een heldere uitleg hoe je aardappels kookt voor het geval je net als culi-journalist Mara Grimm een moeder hebt die je dat nooit heeft geleerd. Een verademing, dit kookboek!... Lees meer >
  • 00003.jpg

    Antoinette kookt Salade in een wrap

    Een wrap is een geweldige uitvinding. Heerlijk als lunch, als snack of, in com­binatie met een goed gevulde soep, als avondeten. Je kunt eindeloos variëren met de inhoud. Ik was laatst in San Francisco en daar kon je gewoon je hele salade laten ‘wrappen’. Het resultaat vond ik buiten­gewoon geslaagd. En dat maakt deze snack nog eens gezond bovendien. Voor mijn variatie heb ik gekozen voor een salade met oosterse invloeden.... Lees meer >
  • GettyImages-97612963.jpg

    Suikerfabels

    Suiker is het zwarte schaap van onze voeding. Iedereen roept door elkaar: suiker is gif, je krijgt er diabetes van, kinderen raken er hyperactief door, je kunt beter agavesiroop nemen. Zijn we niet een beetje doorgeschoten? Elf suikerfabels op een rij.... Lees meer >
  • GettyImages-650173631.jpg

    Wat zit er eigenlijk in? Sorbetijs

    Geniet van een ijsje. Tuurlijk weet je dat er suiker in zit, maar hee, het is zomer. Trouwens, in sorbetijs zitten lang niet zoveel calorieën als in roomijs.... Lees meer >
  • 224_-_225_rabarbergazpacho.jpg

    Andersom koken

    De visie van kok Hugh Fearnley-Whittingstall is: kies éérst wat voor groenten je wilt eten, en maak die zo lekker mogelijk klaar. Pas daarna voeg je eventueel wat vlees of vis toe voor ‘erbij’. Andersom koken dus! Culi-journalist Mara Grimm is fan.... Lees meer >
  • 002.jpg

    Antoinette kookt Amandelpasta

    Lekker makkelijk pastaatje, in een mum van tijd op tafel en heerlijk te combineren met een salade. Wat is er beter op een zomeravond, als je na je werk liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Daarbij bevat deze pasta gezonde eiwitten en vetten plus belangrijke mineralen.... Lees meer >