RADAR+ Online

Word Abonnee

Receptuur: Heerlijke chaos van Simone van den Berg

93---recept.jpg

Recept: Kruidig brood met kaas uit een cakeblik

Lijkt moeilijk, is super makkelijk

nodig voor 1 brood:

500 g bloem • 10 g gist • ½ el zout • ½ el suiker • 340 ml lauwwarm water • ½ el olijfolie • 1 ui, fijngesnipperd • 2 teentjes knoflook, geplet • 75 g verse Italiaanse kruiden, fijngehakt  • 100 g kaas, geraspt 

extra: met roomboter ingevet cakeblik van 25 cm
keukenmachine

Zo maak je het:

Meng bloem, gist, zout en suiker en voeg de helft van het water toe aan de droge ingrediënten. Meng goed door en voeg het resterende water toe terwijl je kneedt. Kneed met de hand of in de keukenmachine tot het een soepel deeg is. Doe over in een met olie ingesmeerde kom, dek af met een schone theedoek en laat dit rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 1 uur. In de tussentijd bereid je de vulling door de ui en knoflook even glazig te bakken in wat boter. Snijd de kruiden (oregano, tijm, rozemarijn, salie, peterselie) zo fijn mogelijk.

Haal het deeg uit de kom zodra het gerezen is en rol uit tot een rechthoekige deegflap van ongeveer 50 x 25 cm. Snijd eventueel de randjes eraf als het niet recht is. Beleg het deeg met het ui-knoflookmengsel, de verse kruiden en eindig met royaal geraspte kaas. Houd wat kaas achter. Nu komt het tricky gedeelte. Snijd de deegflap in drie lange stroken in dezelfde breedte als je cakeblik. Snijd deze drie stroken weer in drie stukken, op ongeveer de hoogte van je cakeblik. Stapel de stukken deeg op elkaar, draai ze om en leg ze zijdelings in het cakeblik. Je plakken deeg staan nu dus rechtop tegen elkaar in het blik. Dit is een beetje een rommelig proces, maar uiteindelijk komt het goed. Het kan helpen om het cakeblik te kantelen zodat je ze er zo in kunt schuiven. Het maakt niet uit als het allemaal schots en scheef staat. Dek af met plasticfolie en laat nog eens
30 minuten rijzen terwijl je de oven voorverwarmt op 190 °C. Verwijder de folie, strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak in 55-60 minuten tot het goudbruin en gaar is. Serveer warm.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
004_BW_RADAR6.jpg
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.