Radar+ Online

Word Abonnee

Fotografie: Dana van Leeuwen | Styling: Ilona Jongepier | Visagie: Bianca Fabrie

96---simpelepasta.jpg

Antoinette kookt: Simpele pasta

Waarom is een bordje pasta in Italië altijd lekkerder dan thuis in Nederland? Vaak verpesten wij pasta met veel te veel ingrediënten. Een paar smaken goed combineren: dat is het geheim van de Italiaanse kok.

Deze pasta is een topper, in no time klaar, je maakt er maar één pannetje bij vies en zet een buitengewoon ­lekker gerecht op tafel. Ik gebruik normaal gesproken zelf het liefst verse lintpasta (in elke supermarkt te krijgen), maar je kunt ook ‘normale’ pasta gebruiken: daar trekt de saus heel goed in. Gebruik je toch liever verse pasta? Geen probleem, maar pas dan wel de hoeveelheid bouillon aan: de helft is dan al genoeg. En koop een stukje Parmezaanse kaas dat je zelf raspt, vergeet de kant-en-klare zakjes en busjes want die zijn echt veel minder lekker. 

nodig

• olijfolie

• vier tenen knoflook 

• halve liter groentebouillon (bij verse pasta de helft)

• kopje melk

• 1 lepel boter

• 200 gram pasta

• zout en zwarte peper

• half kopje geraspte
parmezaanse kaas

• bosje fijngesneden
peterselie

 

Zo maak je het

Verhit de olijfolie (niet te heet), en knijp de teentjes knoflook erin uit. Even blijven roeren op een zeer zacht vuur, 1-2 minuten. 

Roer dan de groentebouillon, de melk en de boter erdoor en verhit even. Blijf roeren. 

Voeg nu de pasta toe, laat even koken en zet dan het vuur zacht. Laat koken tot de pasta gaar is. Als de saus te dik is, of de pasta te droog, voeg dan wat extra melk toe. 

Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe. 

Als de pasta gaar is strooi je de kaas en de peterselie erover, en dien je meteen op. Heerlijk met een frisse salade. 




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.