Radar+ Online

Word Abonnee

tekst: Antoinette Hertsenberg fotografie: Sanne Tulp styling Ilona Jongepier visagie: Bianca Fabrie denim jas Minimum sjaal Ichy

320897.jpg

Bietensalade met sinaasappel

Mijn bietensalade is een beetje zoet, waardoor ook kinderen hem erg lekker vinden. Aangekleed met kikkererwten en/of bulgur of quinoa, kan-ie heel goed dienen als maaltijdsalade. Ben je veganistisch, dan laat je de kaas weg. Zo niet dan is deze salade erg lekker met gebakken halloumi of feta.

 

voor 4 personen

• 2 rode bieten • 100 gr. bulgur of quinoa, gekookt • 50 gram granaat­appelpitjes • 2 sinaasappelen • 380 gram kikkererwten (uit blik, of nog lekkerder: geweekt en gekookt) • 4 bosuitjes • halloumi (zoute schapenkaas) of feta Voor de vinaigrette • 4 el goede olijfolie • 1,5 el wittewijnazijn • 2 tl dijonmosterd • stukje fijngehakte gember • 1 tl suiker of honing • handje platte peterselie

zo maak je het

Pak de bieten per stuk in aluminiumfolie in en pof ze 2 uur lang op 150 °C. Dat kun je ook de avond ervoor doen. Poffen maakt de biet echt veel lekkerder dan de gekookte bieten uit de supermarkt.Wrijf de schil eraf en snijd de bieten in partjes of reepjes. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappelen af en snijd lange de bolle kant de schil weg. Snijd de sinaasappelen in partjes; vang het sap op.

Doe de uitgelekte kikkererwten, de granaat­appelpitjes, de biet en sinaasappel en de fijn­gehakte bosuitjes in een kom. Hussel de ingrediënten voor de vinaigrette, voeg het sap van de sinaasappel toe. Giet deze over de gekookte bulgur of quinoa. Meng dit in de kom met de andere ingrediënten. Voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi een handje peterselie over de salade. Snijd de halloumi in plakken en gril deze in de oven tot ze goudbruin zijn, of bak de in plakjes gesneden feta heel even in een koekenpan. Leg de kaas op de salade. Serveer met knapperig brood.

 

Voor vlees­eters: in plaats van kaas kun je wat plakjes chorizo bakken en die door de salade mengen

Varieer met bonen
In plaats van kikkererwten kun je ook kidney- of chilibonen in de salade doen. Zonder erwten en bulgur is de salade ook lekker bij gebakken aardappeltjes of een visje.




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.