RADAR+ Online

Word Abonnee

Mara Grimm

3.jpg

De groenten van de sterrenchef

1b

 1

Aubergine met rozemarijn-tijmkaas 

Voor 4 personen
40 minuten bereidingstijd

• 2 aubergines • 250 ml hangop • 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt • 1 el tijm, fijngehakt • peper en zout • roze peperkorrels • extra: aluminiumfolie


Verwarm de oven op 180 °C en verpak de aubergines apart in aluminiumfolie. Pof 40 minuten in de oven. Meng voor de kruidenkaas de hangop met de rozemarijn en tijm. Breng hem op smaak met peper en zout. Haal de folie eraf en snijd de aubergines in de lengte doormidden. Serveer met de verse kruidenkaas en bestrooi met (versgemalen) roze peperkorrels voor wat extra pit.

 2

Wortel-walnotencake 

Voor 1 cake
45 minuten bereidingstijd

• 500 g boter • 800 g suiker • 4 el geraspte sinaasappelschil • 8 eieren • 500 g wortelen • 4 el citroensap • 4 el sinaasappelsap • 200 g walnoten • 600 g bloem • 6 tl bakpoeder • 6 g zout • 2 el kaneel • honing • extra: zesteur, grove rasp/keukenmachine, ingevet bakblik

Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter met de suiker en de geraspte sinaasappelschil ­lobbig. Voeg een voor een de eieren toe. Rasp in de tussentijd de wortel grof (in de keukenmachine) en voeg hier het citroensap en sinaasappelsap aan toe. Hak de walnoten fijn. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneel. Voeg het botermengsel aan de bloem toe. Spatel de walnoten en de geraspte wortel erdoor. Doe het mengsel in het bakblik en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in stukken. Serveer met honing.

 3

Rode biet met aardbei

Voor 4 personen
60 minuten bereidingstijd

• 4 kleine rode bietjes • tijm • olijfolie • peper en zout • 4 grote aardbeien of 8 kleine • 2 el aceto balsamico (15 jaar oud) • olijfolie • 50 g bietenblad • ingemaakte rode ui

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bietjes in de aluminiumfolie in een ovenschaal met de tijm, een scheutje olijfolie en peper en zout. Pof in de oven voor ongeveer een uur. Laat afkoelen en snijd in partjes. Snijd ook de aardbeien in partjes en bouw de salade op van de biet en bietenblad. Besprenkel met de aceto balsamico en wat olijfolie. Garneer met de aardbeien en een paar partjes ingemaakte rode ui.

 4

Pasta pesto met spinazie

Voor 4 personen
25 minuten bereidingstijd

• 30 g basilicum • 2 el pijnboompitten, geroosterd • ½ teen knoflook • 30 g Parmezaanse kaas • 75 ml olijfolie • peper en zout • 400 g farfalle • 1 sjalot, gesnipperd • ½ teen knoflook, fijngehakt • 200 g kippendijfilet • 200 g spinazie, gewassen • eventueel extra geraspte Parmezaanse kaas Maak met een staafmixer of met een vijzel een grove pesto van basilicum, pijnboom­pitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie.

Begin met de droge ingrediënten en voeg op het laatst de olijfolie toe tot je de gewenste ­consistentie hebt. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta volgens de ­aanwijzingen op de verpakking in zo’n 10 minuten gaar en giet af. Snipper intussen de sjalot en de ­knoflook. Snijd de kippendijfilet in stukjes. Zet de kippendijfilet aan met de sjalot en knoflook en peper en zout naar smaak. Bak de kip­stukjes tot ze goed gaar zijn. Voeg de pasta toe. Haal van het vuur en meng met de pesto en de rauwe spinazie. Schep de pasta in een diep bord of kom en serveer eventueel met extra Parmezaanse kaas en grof brood.

 5

Avocado-makreelsalade

Voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd

• 4 avocado’s • 200 g komkommer (½ komkommer) • 250 g gerookte makreel • 80 g crème fraîche • 8 takjes koriander, fijngehakt • geraspte schil van 1 limoen • peper en zout • 1 el wit sesamzaad

Halveer de avocado’s, schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en bewaar de avocadoschillen. Snijd 200 gram van het avocadovruchtvlees in ­kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Pluk de makreel en meng de vis met de crème fraîche en koriander, de geraspte limoenschil en de komkommer- en avocado­blokjes. Breng de salade op smaak met peper en zout. Presenteer de salade door de avocadoschillen te vullen met het avocado-makreelmengsel en maak af met het sesamzaad.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
004_BW_RADAR6.jpg
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.