RADAR+ Online

Word Abonnee

JGPH8780_1.jpg

Antoinette kookt knolselderij

Bijna alle soorten groente die je nog in huis hebt én alle restjes kaas die je nog kunt vinden gaan in deze lekkere ‘­pasta’, gemaakt met lasagnebladen van knolselderij. Voeg naar smaak kruiden als rozemarijn, ­basilicum of oregano toe. Blijf proeven tot je een mooie balans hebt.

NODIG
•    in stukjes gesneden groente om te wokken; prei, paprika, venkel, tomaat, ui (of je neemt gewoon een zakje voorgesneden groente uit de supermarkt)
•    2 blikjes met stukjes tomaat
•    2 tenen knoflook
•    1 scheutje olijfolie
•    1 klontje roomboter
•    1 scheut melk
•    1 el bloem
•    geraspte kaas
•    1 knolselderij
•    zout en peper

ZO MAAK JE HET
Schil de knolselderij en snijd in heel dunne ­plakken. Blancheer de plakken 5 minuten zodat ze een ­beetje zacht worden. Fruit de knoflook in een ­beetje boter of olijfolie, en voeg de blikjes tomaat toe en zout en peper naar smaak. Laat even flink pruttelen. Wok ondertussen de groente met een beetje zout. Vet een grote ovenschaal in, en leg onder­in plakken knolselderij. Die gebruik je als de bladen van je lasagne. Daarop doe je gewokte groente, en daarna tomatensaus. Dit herhaal je tot al je ingrediënten op zijn (ik doe meestal drie lagen). Je eindigt met knolselderijbladen. Maak in een apart pannetje een bechamelsaus door de boter te smelten, het pannetje van het vuur te halen en de bloem er doorheen te roeren en vervolgens op een zacht vuur de melk er scheutje bij scheutje bij te gieten. Maak af met een snuf zout. Blijf flink roeren zodat een mooie gladde saus ontstaat. Die giet je uit over de lasagne. Strooi de geraspte kaas erover en zet ongeveer 20 minuten in de oven.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_04.png