RADAR+ Online

Word Abonnee

JGPH8860HRC.jpg

Antoinette kookt: Penne met pompoen

Maak deze heerlijke ovenschotel, en maak vooral heel veel. Wat je overhoudt,  bewaar je in de ijskast. De volgende dag smaakt deze pasta met paddenstoelen en pompoen namelijk nóg veel lekkerder.
bestelonline445
pompoen



Nodig:

• 400 gram pompoen • 250 gram kastanje­champignons • 2 uien • 4 tenen knoflook • olijfolie • blikje tomatenpuree • 400 ml groentebouillon • 200 ml kwark • bosje verse basilicum •peper en zout • 500 gram penne (pasta) •100 gram geraspte oude kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons door de helft. Hak de uien en fruit ze, samen met de geperste knoflook, in de olie. Voeg de in grove stukken gesneden pompoen en de champignons toe. Bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak even en voeg dan de bouillon en de kwark toe. Doe de basilicumblaadjes erbij en breng op smaak met peper en zout. Kook de penne beetgaar. Doe een laagje groentesaus in een ovenschaal. Leg daar een laag pasta op, en bedek die weer met saus. Herhaal dit tot de schaal gevuld is, eindig met een laag saus en strooi de kaas erbovenop. Bak 25-30 minuten in de oven. 


Tip!

Eet ook de schil van de pompoen, daarin zitten de meeste vitamines.
Houd je van een volle smaak? Je kunt de kwark vervangen door slagroom

 




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.