RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: Antoinette Hertsenberg | fotografie: Mark Uyl

00003.jpg

Antoinette kookt Salade in een wrap

Een wrap is een geweldige uitvinding. Heerlijk als lunch, als snack of, in com­binatie met een goed gevulde soep, als avondeten. Je kunt eindeloos variëren met de inhoud. Ik was laatst in San Francisco en daar kon je gewoon je hele salade laten ‘wrappen’. Het resultaat vond ik buiten­gewoon geslaagd. En dat maakt deze snack nog eens gezond bovendien. Voor mijn variatie heb ik gekozen voor een salade met oosterse invloeden.

NODIG
• tortilla’s, liefst grote (kunnen ook groente­tortilla’s zijn)
• zak gemengde salade • bosje koriander, fijnge­sneden • 1 rode ui, in fijne ringen gesneden • paar wortels, fijngesneden
• 1 paprika, in dunne reepjes gesneden • zout & peper

Voor de dressing
• 1 el olijfolie • 1 el sesam­olie • 1 el rijstazijn • zeer
fijn­gehakte gember

Meng de olijfolie, de sesamolie, de azijn en de gember door elkaar en laat even op elkaar inwerken.
Meng vervolgens alle groentes en kruiden door elkaar in een kom, en voeg de dressing toe. Even proeven. Voeg desgewenst nog wat zout en peper toe.
De tortilla’s kun je onverwarmd gebruiken (in het geval van een picknick), maar beter kun je ze heel even roosteren in een schone, verwarmde koekenpan. Leg ze dan plat neer op een groot bord, doe een flinke hoeveelheid salade op de onderste helft en sla zowel links als rechts een flap om. Rol de tortilla vervolgens op en steek er een houten prikker in om hem dicht te houden. Als je hem in kleine stukjes wilt serveren steek dan een prikkertje in elk stuk.

TIPS
#1    Houd je van pittig? Voeg een in zeer fijne reepjes gesneden rode peper toe (zonder zaadlijsten en zaadjes).

#2    Ook heerlijk is de Italiaanse versie met naast de salade wat olijvenringetjes, basilicum en tomaat, afgewerkt met crema di balsamico.

#3    Wil je minder koolhydraten? Vervang de wrap door een groot blad ijsbergsla, en rol de salade daarin




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_5_2018.jpg