RADAR+ Online

Word Abonnee

risotto.jpg

Antoinette maakt: risotto

Risotto zou je op kunnen leuken met allerlei
buitenissige ingrediënten, maar ik zeg je: doe
het niet. Hoe simpeler, hoe beter. Alle smaken
komen dan tot hun recht. Ook fijn: deze
ingrediënten heb je vast wel in huis.

bestelnu

Nodig voor 4 personen
2 uien • 1 teentje knoflook • 300 g risottorijst
• 1 dl witte wijn • 400 g tomatenblokjes (blik) • 400 ml groentebouillon • beetje geraspte oude kaas • 1 bol buffelmozzarella • handje basilicum • peper en zout • olijfolie

Snipper de ui, en hak de knoflook fijn. Fruit ui en knoflook in een beetje olijfolie tot ze glazig zien en voeg dan de tomatenblokjes toe en bak mee. Voeg de risottorijst toe, roer even flink door en bak een minuutje mee.
Doe dan de helft van de bouillon en de witte wijn erbij en laat sudderen. Als het vocht is ­opgenomen, voeg je beetje bij beetje de rest van de bouillon toe tot de rijst gaar is.
Roer dan de geraspte kaas door de risotto en voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep op een bord, strooi er fijn gescheurde blaadjes basilicum over en leg een kwart van de bol mozzarella erbovenop.

TIP
Probeer in plaats van mozzarella ook eens burrata: een andere romige bol kaas die nog smeuïger is.