RADAR+ Online

Word Abonnee

063HIGHRES_1.jpg

Antoinette maakt: Barbecue Niçoise

Ik hou van een vega barbecue, maar dan zonder de geijkte groente­spiesjes. Want dat is toch altijd een heel gedoe, eerst al die groenten snijden en dan op prikkertjes doen. De helft valt er ook altijd vanaf. Dit gerecht is gebaseerd op de good old salade Niçoise: veel ­makkelijker dan die spiezen en zeker zo lekker. Varieer naar hartenlust.

Voor de basis
• 1 zak gemengde sla
• 1 pond sperzie­bonen: beetgaar
• zwarte olijven
• balsamicoazijn
• olijfolie
• peper en zout naar smaak
Laat de sperziebonen afkoelen tot ze lauw zijn, en hussel dan alle ingrediënten door elkaar. Verdeel dit over de borden.

Op de barbecue (op het rooster of de plaat) naar wens
• groene asperges
• kleine tomaten
• champignons
• sjalotjes
• paprika
Rooster de groenten zo gaar en zo bruin als je het zelf lekker vindt. Blijf in de buurt en keer ze regelmatig om. Doe ze, als ze klaar zijn, op de borden met de salade. Eet met een stevig stuk brood en een flinke lik aioli

Tip 1
Gebruik alle groenten die toch al op ­moesten uit je ijskast. Houd je niet strikt aan het recept. Gebruik desgewenst ook ­plakken aubergine, courgette en venkel.

Tip 2
In de traditionele salade Niçoise wordt de salade afgetopt met tonijn. Dit kan ook met ­vegetarische tonijn of natuurlijk met kaas ­(bijvoorbeeld ­mozzarella, geitenkaas of gorgonzola).




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png