RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: Antoinette Hertsenberg

radar003HR_1.jpg

Antoinette kookt: Uiensoep met rode wijn

Niks zo lekker na een stevige herfstwandeling als een kom hete soep. De erwtensoep lonkt alweer nu de dagen korter worden, maar dit is ook een echte aanrader: uiensoep met rode wijn. Uien worden zoeter naarmate ze langer in de pan gefruit worden, probeer voor het maken van deze soep dus de tijd te nemen. Geloof me: je wordt ervoor beloond.

 

3promo3nrs

Nodig voor 4 personen
• 8 grote rode uien, geschild en in ringen
gesneden
• klontje boter of margarine
• glaasje rode wijn
• 2 liter groentebouillon
• 3 blaadjes laurier
• snufje gedroogde tijm (niet te veel)
• stokbrood
• 150 gram geraspte oude kaas
 • zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Fruit de uienringen ten minste 20 minuten, roer regelmatig tot ze glazig zijn. Voeg dan de wijn toe, en kook zachtjes de alcohol eruit.Blijf roeren. Voeg daarna de bouillon, de laurier en de tijm toe, doe de deksel op de pan en laat heel zachtjes een halfuurtje zachtjes koken.
Rooster stukjes stokbrood in de hete oven (of een sneetje gewoon brood, in kleinere stukken gesneden) en strooi er wat geraspte kaas over.
Schenk de soep in een kom, leg het stukje brood met kaas erbovenop.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE