RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: Niki Rap, fotografie: iStockphoto

iStock_103678909_XLARGEC.jpg

Besparen? Alle beetjes helpen

Haal het beste uit je geld! Van goedkope tandpasta tot een Balinese vakantievilla voor nul: besparen kan zo’n leuke sport zijn.

promo-banner-winter-2016-2

tandpast-goedkoper

Gebruik minder tandpasta

Uit de categorie ‘wie het kleine niet eert‘: knijp iets minder hard in de tube tandpasta. Hele strepen op je borstel zijn onzin. De grootte van een erwt per poetsbeurt is al effectief. Sla je voordeelverpakkingen in, dan ben je nog goedkoper uit.
Opbrengst:
Een tube Zendium-tandpasta (75 ml) kost zo‘n € 2,85. Houd je je aan de erwt-portie, dan gebruik je zo‘n 2 ml per dag. Dat komt neer op 10 tubes per persoon per jaar. Woon je met z'n vieren, dan gaat het dus om 40 tubes: € 114. Bij de voordeeldrogist of op de markt kun je regelmatig ‘2 voor de prijs van 1’ scoren en houd je ongemerkt € 57 op jaarbasis over.

 zelf-patat-bakken

Bak zelf patat

Vrijdag patatdag? Heerlijk, helemaal als je er de deur niet voor uit hoeft. Zelfgebakken patat is in de meeste gevallen veel lekkerder dan die van de snackbar. In de oven bereid is-ie nog een stuk minder vet ook. En met al het geld dat overblijft, ga je een keertje naar een restaurant.
Opbrengst:
Uitgaande van 30 keer per jaar friet halen en een gezin van vier personen: een familiezak patat kost rond de € 7, dus € 210 per jaar, een grote zak verse Franse friet van AH € 1,59, wat in dit voorbeeld neerkomt op € 47,70 per jaar. Als je ze in de oven bakt, heb je geen frituurvet nodig en scheelt deze thuis­actie € 156,30 per jaar, stroomkosten van 20 cent per keer meegerekend.

 

Goedkoop-vakantiehuis-huren

Scoor een gratis vakantiehuis

Ja dat kan, als je aan huizenruil doet. Je moet natuurlijk wel de reis lappen. En een abonnement op een huizenruilsite nemen, zoals HomeLink, Love Home Swap of HomeExchange. Maar dan begint het verheugen. Wordt het een citytrip naar Londen in een appartement? Of drie weken naar Bali, met je eigen villa met zwembad? Je zult versteld staan van de waan­zinnige ruilverzoeken die je krijgt. Opbrengst:
Een abonnement op homeexchange.com kost € 130 per jaar. Er staan meerdere Balinese pool-villa’s mèt personeel op deze site. Het is wel zaak om nu al te proberen een ruil te realiseren voor de zomer. Bingo? Dan bespaar je zomaar € 5400, aangezien zo’n riant onderkomen in het hoogseizoen al snel € 1800 per week kost. Oftewel: € 5400 - € 130 abonnementskosten = € 5270 over. Iemand nog een cocktail?

 

zorgverzekering-kiezen

Neem een andere (zorg)verzekering

Aan het eind van het jaar valt er veel te besparen door over te stappen op een andere zorgverzekering. Er zijn meerdere vergelijkingssites om het proces te versimpelen: geef je voorkeuren op en er verschijnt een lijst met de beste opties.
Opbrengst:
Wie alles goed uitzoekt, bespaart zomaar honderden euro’s aan premie. Kijk alleen al naar de zorgverzekering: Independer.nl geeft aan dat de goedkoopste basisverzekering met standaard eigen risico komend jaar € 96 gaat kosten en de duurste € 124. Dat betekent een jaarlijkse bezuiniging van 12 x € 28 = € 336. (Deze bedragen kunnen iets afwijken. Bij het ter perse gaan van deze Radar+ waren nog niet alle tarieven bekend.)
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
INHOUD01_2019.jpg