RADAR+ Online

Word Abonnee

2_2019.jpg

Besparen? Alle beetjes helpen

Met korting naar een voorstelling of film, goedkoper vliegen en lekker eten voor minder. Wie het een beetje slim aanpakt, houdt euro’s over.

promo3nrs

Trakteer jezelf op een voorstelling

Slimme cultuur­liefhebbers schaffen direct een We Are Public-kaart aan. ­Daarmee steun je niet alleen de kunsten­sector, maar je kunt ook gratis (of met fikse ­korting) naar voorstellingen in Amsterdam, Den Haag, Brabant, Haarlem, Leiden en Delft. Op wearepublic.nl kun je lid worden voor € 17 per maand.
Opbrengst Het aanbod is uitgebreid. Stel: je gaat in een maand een keer kosteloos naar een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel (normale toegangsprijs € 18,50), een keer naar een film van Lars von Trier (gratis kaartje t.w.v. € 9,50) en voor niks naar Het Concertgebouw, waar je aan de kassa minstens € 25 zou afrekenen. Op jaarbasis bespaar je dan gemiddeld 12 x € 53 = € 636 minus (12 x € 17) = 204 = € 432. En al die mooie voorstellingen blijven opgevoerd worden, omdat de zalen vol zi.

 

Vlieg niet in het weekend

Over het boeken van vliegtickets doen veel verhalen de ronde: zo zou bij nacht en ontij tickets ­aanschaffen het goedkoopst zijn en wordt aangeraden cookies te wissen voor je je slag slaat. Toch betekenen deze acties lang niet altijd een megabesparing, blijkt uit een test op vergelijkingssite Skyscanner. Wat sowieso wél werkt: niet in het weekend vliegen.
Opbrengst Check bijvoorbeeld de retourprijzen naar het Thaise eiland Ko Samui voor twee volwassenen en twee kinderen in augustus. De snelste route kost bij het ter perse gaan van deze RADAR+ € 5343 in totaal als je op zondagen reist. Ga je twee dagen later, dan ben je alles bij elkaar € 5102 kwijt. Zo houd je € 241 over. Kan die duikcursus er toch nog vanaf. 


Op dinsdag naar de film

Niks in een drukke ­bioscooprij op vrijdag of zaterdag; voortaan ga je op dinsdag naar de film. Bij Pathé Maastricht, Pathé Tilburg, Cinema Hengelo en Pathé Rembrandt Utrecht kost een kaartje op dinsdag maar € 5. Ook andere ­bioscopen hebben vaak lagere ­tarieven op bepaalde dagen of rustige uren: check de site van de dichtstbij­zijnde bios en er is bijna altijd wel een voordeeltarief. Perfect: minder popcorn­gekraak en geroezemoes om je heen zodat je je helemaal kunt verliezen in de film.
Opbrengst Ga je één keer in de maand voor een filmverzetje op de Pathé-­dinsdag, dan betaal je
12 x € 5, terwijl het je normaal € 8,50 per keer
zou kosten. Besparing: € 42


Restjes aan het eind van de dag

Brood van de allerlekkerste buurtbakker, een tas boodschappen van de biologische super, een portie rendang van je favoriete toko: heerlijk allemaal, maar meestal ook behoorlijk aan de prijs. Tenzij je de app Too Good To Go op je telefoon installeert. Daar vind je winkels, restaurants en hotels (ontbijtbuffet!) in je directe omgeving die hun verse waar aan het eind van de dag met fikse korting aanbieden. Een win-winsituatie: jij eet ­lekker voor minder en er wordt geen eten weggegooid.
Opbrengst Zelf getest: een ‘Magic Box’ – het is dus een verrassing wat je krijgt – besteld bij de chique patisserie om de hoek. We kregen drie enorme stukken goddelijke taart, waar je makkelijk met z’n zessen van zou kunnen eten. Kosten: € 5 in plaats van € 15. Trakteer je jezelf eens in de twee weken, dan bespaar je dus 26 x € 10 = € 260. Niet duur, wel duurzaam.