RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Antoinette Hertsenberg | Fotografie: Bonnita Postma, Getty Images | Styling: Tilly Hazenberg | Visagie: Clayton Leslie | Blouse: Soaked in Luxury | Schort: Dille & Kamille

Antoinette-maakt-paddenstoelensoep-3.jpg

Antoinette maakt: Paddenstoelensoep

 

Opmerkelijk hoe hetzelfde ingre­diënt ineens heel anders gaat smaken doordat je het anders behandelt. Een geroosterde paprika smaakt heel anders dan een gekookte. En een paddenstoel die gedroogd is en daarna wordt geweekt, smaakt compleet anders en veel sterker dan een verse.

Paddenstoelensoep

 

Hou je van hot?

Voeg een fijngesneden rode peper toe, zonder zaadjes en zaadlijsten. Als je eerst het kroontje van de peper afsnijdt, en hem ondersteboven tussen je handen heen en weer rolt, vallen de zaadjes er zo uit.

Lekker in de pastasaus

Kun je alleen een grote verpakking kopen en houd je over? Geen probleem. De gedroogde paddenstoelen maken elke pastasaus tot een culinaire traktatie. Zowel room- als tomatensauzen krijgen een fantastische smaak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RADAR_onderaan_pagina_site

 

Nodig:

  • pakje gedroogde paddenstoelen (30-50 gram), half uur geweekt in heet water
  • 1 rode paprika, zonder zaden, in dunne plakjes
  • 4 nestjes mie
  • 1 ui
  • 1 cm gemberwortel, geraspt of fijngehakt
  • 2 eetlepels mirin (zoete Japanse rijstwijn, evt. vervangen door appelsap en een scheutje witte wijn)
  • 2 lenteuitjes in ringen gehakt
  • olie
  • teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 blokjes (bos)paddenstoelenbouillon
  • 1 liter water

Hoe maak je het?

Bak de ui glazig in een beetje olie. Voeg daarna de knoflook en de gember toe en bak even mee. Voeg de mirin toe en roer alles goed door. Vervolgens de geweekte paddenstoelen toevoegen en kort meebakken. Doe het water en de bouillonblokjes erbij in de pan, en laat ongeveer een kwartiertje zachtjes koken. Voeg dan de mie toe en laat gaar worden. De laatste 5 minuten laat je de paprika ook meekoken.

 




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.