RADAR+ Online

Word Abonnee

Recept: Maarten van den Biggelaar | Illustratie: Petra Baan

Twee_eitjes_header.jpg

Twee recepten met maar twee eitjes

Je hebt zin om te koken, doet de ijskastdeur open en twee eieren staren je aan. Idee één: met het geel maak je hollandaisesaus waarmee je allerlei gerechten een 'kick in the ass' geeft. Idee twee: met het wit maak je een luchtig taartje.

Hollandaisesaus

  • Eigeel van 2 eieren (op kamertempratuur), bewaar het eiwit
  • kopje gesmolten roomboter
  • 1 el citroensap
  • 1 el water
  • peper en zout

Aan de slag:

Doe water en eigeel in een kom die je plaatst in een pan met heet water op het formuis. Zo voorkom je dat het eigeel gaat schiften. Zorg ervoor dat het mensel niet kookt. 

Klop met een garde het eigeel los, en voeg langzaam de gesmolten boter in de kom toe, terwijl je flink blijft kloppen. Als het een beetje dik wordt, voeg je het citroensap toe. Als het te dik blijft vroeg je nog wat water of citroensap (naar smaak) toe totdat de saus lekker lobbig is. 

 

Maak af met peper en zout

Luchtig taartje

  • 2 eiwitten
  • 110 gram suiker
  • 1 el maïzena
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • pakje vanillesuiker
  • 150 ml slagroom
  • Lekker fruit wat je nog hebt liggen

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eiwitten tot je er mooie pieken van kunt maken. Doe de suiker erbij. Als het geheel glad en glimmend is, voeg je de wittewijnazijn en maïzena toe. Giet de dikke massa op een overplaat die je met bakpapier hebt bedekt.

Draai de oventemperatuur terug naar 150 graden. Zet de ovenplaat erin en bak de meringue in 1 uur en 15 minuten. Check regelmatig of het niet te snel gaat. Klop de slagroom, en verspreid over de meringue. Versier met fruit.

 

Klaar is kees en je toetje!

 




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.