RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Mara Grimm | Fotografie: Teska Overbeeke

toon-kookt-ontbijtmuffins.jpg

Toons ontbijtmuffins

Toon is negen. Had hij het voor het zeggen, dan begon elke dag met taart. Geen goed plan vindt z’n moeder. Daar bedacht Toon wat op. Hij maakt muffins met fruit, haver en noten. Heel gezond dus. Maar intussen smaken ze naar taart.

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2.Prak de bananen met een vork helemaal fijn.

3.Doe de eieren met yoghurt, olie, honing, zout en vanille-extract bij de banaan en roer goed door. 

4.Voeg bloem, havervlokken, bakpoeder en kaneel toe en roer kort maar goed tot een luchtig beslag. 

5.Spatel de bessen, walnoten en lijnzaad er kort door. Laat het beslag een kwartiertje rusten. 

6.Verdeel het beslag over muffinvormpjes. Strooi er nog wat extra havervlokken bovenop. Bak in 30 minuten goudbruin. 

 

RADAR_stoppersite

Nodig voor ongeveer 16 muffins:

3 eieren
2 rijpe bananen, geprakt
200 ml yoghurt
100 ml plantaardige olie
8 eetlepels honing
1 theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
200 gram volkoren bloem
50 gram havervlokken
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneel
100 gram blauwe bessen
1 grote hand walnoten, gehakt
2 eetlepels lijnzaad

7.Laat de muffins goed afkoelen. 




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
004_BW_RADAR6.jpg
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.