Radar+ Online

Word Abonnee

Fotografie: Dana van Leeuwen | Styling: Ilona Jongepier | Visagie: Biancab Fabrie | Tuniek: Set (via orangebag.nl) | Armbanden: Ellen Beekmans | Jeans: Privebezit

_S9C9557_RGBC.jpg

Antoinette maakt: De ultieme zomercocktail

Er valt vaak weinig te beleven aan een sapje. Ze zijn zoet en best smakelijk, maar na een tijdje word je er zo flauw van. Je wilt graag een tikje bitterheid, een fris zuurtje, een nagloed in de keel. En het mag er allemaal ook wel wat feestelijker uitzien dan een vol longdrinkglas.

Nodig

• sap van twee verse limoenen
• een paar takjes verse munt
• twee centimeter verse gember, geschild
• honing of suiker naar smaak
• ijsblokjes

Doe de munt, het sap van de limoenen en de gember in schijfjes in een blender, en leng aan met wat koud water. Dit mix je even heel flink tot er een gladde drab ontstaat. 

De drab doe je in een zeef, en je vangt alle vocht op (eventeel met een lepel persen zodat je al het vocht benut).

Wat je nu aan vocht hebt is je basis. Spoel de blenderkan om, en doe de basis er weer in. Voeg naar smaak honing of suiker toe, koud water (ongeveer een halve liter) en flink wat ijsblokjes. Dit ga je weer mixen, tot er een soort van ijs-slush ontstaat. 

Giet dit in mooie wijnglazen, doe er korte dikke rietjes in, en serveer direct. 

 

Feesttip

Wil je het extra feestelijk? Doop de randen van je glas eerst in limoensap en daarna in wat kristalsuiker op een schoteltje. Snij een limoen in schijfjes (hart in het midden), en snijd die op één plek in vanaf de schil tot het midden. Zet dit schijfje op de rand van het glas. Combineer met een rietje in een vrolijke kleur. 

 

Ijstip

In veel supermarkten kun je voor weinig een enorme zak ijsklontjes kopen – heel handig, vooral als je gasten krijgt en je cocktails voor veel mensen wilt maken.




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.