Radar+ Online

Word Abonnee

Tekst: Mara Grimm | Fotografie: Teska Overbeeke

84---toons.jpg

Toons onbijtkoekjes

Toon (9) en zijn vriend Tijn beginnen de dag het liefst met koekjes. Deze breakfast cookies zitten bomvol fruit en haver, dus ze zijn ook nog eens gezond. Toon en Tijn blij, ouders blij. 

1.Verwarm de oven voor op 160 graden.

2.Meng de bloem met de baking soda en het zout in een grote kom. 

3.Mix in een andere kom boter, suiker, vanille-extract en kaneel. Dat kan gewoon met je handen. Ze worden dan enorm plakkerig, maar dat geeft niet. Wel eerst je -handen wassen!

4.Voeg een voor een de eieren toe en mix goed. Ook dat mag met je handen. 

5.Voeg daarna beetje bij beetje de bloem-mix door het beslag en kneed goed door.

6.Weeg de haver, noten en fruit en roer goed door het -beslag. 

7.Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen koekjes en leg die op het bakpapier. Ze hoeven niet netjes te zijn, maar houd er wel rekening mee dat ze tijdens het bakken nog iets breder worden. Niet te dicht naast elkaar -leggen dus.

8.Bak de koekjes 25-30 minuten. 

9.En dan het moeilijkste onderdeel: de koekjes moeten een halfuurtje afkoelen. Nog even geduld dus! 

Nodig voor ongeveer 30 koekjes:

• 500 gram bloem

• 2 theelepels baking soda

• theelepel zout

• 450 gram boter, op kamertemperatuur

• 500 gram suiker

• 4 eieren

• 2 eetlepels vanille-extract

• 2 eetlepels kaneelpoeder

• 300 gram havervlokken

• 300 gram van je favoriete notensoorten,
gemengd en ongezouten. Bijvoorbeeld pecannoten, walnoten of hazelnoten.

• 200 gram gedroogd fruit. Bijvoorbeeld kokos,
banaan of iets anders dat je lekker vindt.




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.