RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: Mara Grimm fotografie: Teska Overbeeke

Radar-Kinderkook-KipuitdeOven_163-copy.jpg

Toons kip

Nodig
• 1 kip van ongeveer 2 kilo
• zeezout
• verse zwarte peper
• olijfolie
• 1 bol knoflook, in teentjes
• 1 grote citroen, liefst bio
• handje verse tijm

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Was je handen extra goed. Dep de kip droog met keukenpapier. Wrijf de kip in met zout en peper. Vergeet de binnenkant niet! Dat voelt een beetje gek, maar de kip wordt er echt lekkerder van. Als je op tijd begint, kun je de kip daarna nog een paar uur terug in de ijskast zetten. Lukt dat niet: geen probleem! Wij waren ook te laat en gingen meteen verder met stap 2.

2. Wrijf de kip in met olijfolie. Zorg dat elk stukje bedekt is met een dun laagje.

3. Prik met een vork een paar keer de citroen in.

4.  En nu het raarste, maar ook het leukste werk: doe de teentjes knoflook, de citroen en de tijm in de holte van de kip. Er past veel meer in dan je denkt. Proppen mag!

5. Leg de kip in een ovenschaal en laat anderhalf uur garen in de oven.

6. Haal uit de oven en vraag even aan je vader of moeder of ze de citroen en de knoflook uit de kip willen halen. Dat is namelijk best een warm werkje.

7. Knijp de citroen uit over de kip en wrijf de kip in met de teentjes knoflook

8. Vraag aan je ouders of ze de kip willen snijden. Wat je ook kan doen (dat is nóg lekkerder, maar wel een kliederzooi): de kip met je handen uit elkaar halen en je lievelingsstukjes oppeuzelen.




Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.