RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst Antoinette: Hertsenberg fotografie: Sanne Tulp styling: Ilona Jongepier visagie: Bianca Fabrie

324869.jpg

Courgettesoep

tip! Vervang de munt ook eens door andere kruiden, bijvoorbeeld koriander. Houd je van pittig? Doe er een beetje chili­­peper bij.

Schermafbeelding-2017-11-14-om-12.09.22

Dit is het moment van het jaar om op de markt, in je buurtsuper of in je eigen moestuin flink wat courgettes te scoren. Het is zo’n groente die de laatste jaren steeds meer heeft laten zien wat je er allemaal mee kunt. Heb je weleens ­courgette-spaghetti oftewel courgetti gemaakt? Die maak je door met een ­mandoline of een spiraalsnijder heel dunne sliertjes courgette te maken. Kun je ­lekker rauw eten of warm maken door ze even in heet water te leggen. Of je snippert een uitje, hakt wat knoflook fijn, fruit dat in wat olijfolie en voeg dan de courgetti toe en verhit even kort. Maar dat is een ander verhaal. Want nu maak ik courgettesoep. Persoonlijk vind ik dit recept echt het best.

NODIG
• 3 uien
• 2 courgettes
• 2 teentjes knoflook
• 2 liter groentebouillon
• 2 flinke el crème fraîche
• wat fijngesneden muntblaadjes

ZO MAAK JE HET
het Hak de uien en de knoflook en fruit ze in wat olie tot ze glazig zijn. Was de courgette en snijd in blokjes. Bak ze even mee op een hoog vuur. Doe dan de groentebouillon erbij, draai het vuur zacht en laat tenminste 10 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer erin tot je een glad papje hebt. Voeg nu een paar flinke lepels crème fraîche toe en de fijngesneden munt. Klaar.

Aan de lijn? Vervang de crème fraîche door magere kwark

 
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
inhoud6.jpg