RADAR+ Online

Word Abonnee

_J8A0912.jpg

Antoinette kookt falafel

Heerlijk, falafel, die gefrituurde balletjes van kikkererwten waaraan je van alles kunt toe­voegen. Ik ontdekte laatst hoe je de allerlekkerste falavel maakt. Je kookt de kikkererwten niet, maar je laat ze heel lang weken. Dus als je dit recept wil proberen, bedenk dat dan een paar dagen van tevoren.
bestelonline445

Nodig
•    ½ kilo kikkererwten (gedroogd)
•    2 uien, heel klein gesneden
•    3 teentjes knoflook, fijngehakt
•    bosje peterselie, fijngehakt
•    bosje koriander, fijngehakt
•    1 groene peper, zonder zaadjes, fijn gesneden
•    1 flinke el kurkuma
•    1 flinke el komijnpoeder
•    1 el korianderzaad
•    2 el sesamzaad
•    ½ tl bakpoeder
•    zout en peper naar maak
•    klein scheutje limoensap
en de zest van de limoen
•    eventueel: een beetje
tarwebloem
•    extra: olie om te frituren

Zo maak je het
Laat de kikkererwten in ruim water ten minste twee dagen weken en wellen in een afgesloten pot in de ijskast. Zorg dat de pot groot genoeg is: de erwten worden een stuk groter! Pureer vervolgens de erwten in een keuken­machine, en voeg alle ingrediënten toe. Eventueel het geheel nog even pureren. Proef of het mengsel goed op smaak is, en voeg naar eigen wens meer zout, peper of kruiden toe. Is het mengsel te zacht, voeg dan een beetje tarwebloem
toe. Verwarm de olie tot 190 graden. Maak kleine bolletjes van de kikkererwtenpasta met behulp van twee natte lepels of met je handen. Frituur ze in 5 minuten goudbruin.

TIP
Falafel is lekker met hummus, yoghurt-knoflooksaus of auberginepasta (baba ganoush). Serveer er vers Turks brood en een groene salade bij.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_5_2018.jpg