RADAR+ Online

Word Abonnee

_J8A0737.jpg

Antoinette kookt Thaise soep

Zeker op een gure dag is dit een perfecte soep. Pittig en Aziatisch door de curry en gember, romig door de kokosmelk en de zoete aardappelen. Bewondering alom gegarandeerd, terwijl je ‘m binnen een half uurtje hebt gemaakt. Je kunt de soep als voorafje of lunchgerecht eten, maar met brood en salade erbij is het een volledige vegetarische maaltijd.
3nummers

NODIG
•    3 middelgrote (of twee grote) zoete aardappelen
•    2 uitjes, gehakt
•    2 tenen knoflook, gehakt
•    stukje gember, gehakt, of een halve el gemberpuree
•    2 groentebouillonblokjes
•    150 gram rode currypasta
•    1 l water
•    1 blikje kokosmelk
•    2 el sojasaus
•    sap van 1 limoen
•    handje gehakte koriander
•    1 blik uitgelekte linzen

ZO MAAK JE HET
Fruit de uitjes, knoflook en gember in een grote soeppan. Voeg de currypasta toe, bak even mee. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Voeg 1 liter water, 2 bouillonblokjes, de aardappelblokjes, de sojasaus en de kokosmelk toe. Kook tot de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Doe de uitgelekte linzen erbij en ook het limoensap. Garneer met de gehakte koriander.

TIP!
Strooi vlak voor het opdienen wat noten - pinda’s, cashewnoten of gemengde noten - in elke soepkom, voor een lekkere bite. Heb je meteen het aanbevolen handje noten van de dag gegeten.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_5_2018.jpg