RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: Antoinette Hertsenberg | fotografie: Mark Uyl

002.jpg

Antoinette kookt Amandelpasta

Lekker makkelijk pastaatje, in een mum van tijd op tafel en heerlijk te combineren met een salade. Wat is er beter op een zomeravond, als je na je werk liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Daarbij bevat deze pasta gezonde eiwitten en vetten plus belangrijke mineralen.

NODIG
• 500 g pasta
• 150 g geroosterde amandelen
• 50 g geraspte kaas (oude, Parmezaanse, wat je maar lekker vindt)
• 1 teen knoflook
• 1 (à 2) rode peper(s),
zonder zaadjes en zaadlijsten
• 2 flinke bossen basilicum
• 500 g cherrytomaatjes
• olijfolie

Kook de pasta beetgaar met een beetje zout. Doe de amandelen in een keuken­machine, en maal ze fijn. Doe dan de kaas, de knoflook en de peper erbij.
Even mixen en voeg dan twee derde van de basilicum toe en twee derde van de tomaten. Hak alles fijn en breng op smaak met zout en peper en een flinke scheut
olijfolie. Snijd de rest van de tomaten in
vieren, en hak de rest van de basilicum grof. Als de pasta gaar is, roer je de saus erdoorheen. Tot slot roer je de rest van de tomaatparten en de basilicum erdoor.

TIPS
•    Eten er kinderen mee? Het kan ook prima zonder de rode peper (of doe een halve).
•     Vegan? Laat de kaas weg, dat is geen enkel probleem.
•     Liever zonder kool­hydraten? Gebruik courgette­slierten in plaats van pasta. Die kun je eerst een beetje blancheren, maar je kunt ze ook rauw eten.
•     Ook als salade is deze pasta een aanrader (zeker in de versie met courgette). Doe er dan ook nog een beetje (vegetarische) tonijn door als variatie.
•     Extra pit? Er mogen best wat olijven naast of doorheen.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_04.png