RADAR+ Online

Word Abonnee

021.jpg

Antoinette bakt: Rode bietenburger

Er is helemaal niks mis met vleesvervangers die echt aan vlees doen denken, wat mij ­betreft. Wij thuis smullen ervan, ook mijn ­vegetarisch opgevoede ­kinderen. Maar een hartige hap hoeft niet ­altijd naar vlees te ­smaken, ook met groente kun je een ­hamburgertje bouwen. Zoals deze rode bieten­burger met feta of tofoe.

bestelnu_1_2019

NODIG
4 rauwe bietjes
2 kleine uitjes
2 tenen knoflook
verse basilicum
150 gram havervlokken
2 eieren
200 g feta
zout en peper
olijfolie
4 broodjes
paar augurken

Snipper de ui, hak de knoflook fijn, rasp de bietjes, en snijd de basilicum grof. Doe alles in een grote kom en voeg de havervlokken, de olie en de eieren toe.
Doe dan de feta erbij (verkruimel voor het beste resultaat), en roer flink door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, roer nog eens en laat even een half uurtje staan totdat de haver­vlokken opgezwollen zijn door het vocht.
Ondertussen rooster je de broodjes, maak je een salade, snijd je augurken en zet je de mayo en ketchup klaar.
Na een half uur maak je acht burgers van het bietenmengsel. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier burgers tegelijk op een middelhoog vuur.
Laat elke burger steeds een paar minuten bruin worden aan elke kant. Leg ze op een geroosterd broodje naar keuze en garneer met een paar plakjes augurk. Eet er een salade bij.

Wil je liever een vegan versie? Gebruik dan stevige tofoe in plaats van feta.
Gebruik in plaats van basilicum ook eens rucola.

Feest-tip
Als je mini­burgertjes maakt, heb je feestelijke hapjes. Blaadje sla en een augurkje erop. In dit geval kun je ze ook bakken in de oven, op 200 graden. Vorm de burgertjes op bak­papier op de plaat. Verwarm de oven voor, en laat ze 10 minuten bruinen aan beide ­kanten.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png