Antoinette maakt zhug

In Tel Aviv at ik onlangs een pitabroodje met hummus. Erbij werd een klein bakje geserveerd met een groen prutje. Ik proefde ervan. Smaakexplosie!

Hummus krijg je in Israël niet in een kommetje, maar in klein uitgevallen pan, en is het de bedoeling dat je een flinke kledder op elke hap van je pitabroodje doet. Heerlijk. Maar hoeveel ik ook van hummus houd, af en toe wil je weleens wat extra smaak. Dat kwam goed. In een klein bakje werd een soort groene sambal geserveerd, maar dan met een heel eigen smaak. Smaakexplosie eigenlijk. Wat een ­ontdekking! Natuurlijk heb ik direct in de keuken het recept losgepeuterd. Shug heet het, of zhug, schug of zhuk. Op internet zijn er zeker tien manieren waarop de naam wordt gespeld. Koriander is een belangrijk bestanddeel. En ja: you love it or hate it.

Ingrediënten

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan