RADAR+ Online

Word Abonnee

Receptuur: Merijn Tol Fotografie Saskia van Osnabrugge | Styling: Jan Willem van Riel

BN_rosti.jpg

Rösti met knoflook, geitenkaas en peterselie

NODIG
4 middelgrote vastkokende aardappels
1 bosje peterselie zout, peper
2 teentjes knoflook, geraspt
150 g zachte geitenkaas milde olijfolie
100 ml sinaasappelsap
100 ml frisgroene olijfolie
1 rijpe tomaat
75 g rucola

Schil de aardappels en rasp ze op een fijne rasp. Knijp het aardappelraspel ‘droog’ tussen keukenpapier. Snijd de peterselie heel fijn. Meng het aardappelraspel met de peterselie, wat zout en peper en de knoflook. Verdeel de geitenkaas in stukjes en schep voorzichtig door de aardappel. Vorm er kleine koekjes van, druk goed aan. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de röstikoekjes om en om goudbruin in ca. 15 min. Klop het sinaasappelsap met de 100 ml olijfolie, peper en zout tot een dressing. Snijd het kapje van de tomaat en knijp de tomaat uit boven de dressing: je wil alleen het vocht en zaadjes. Klop de dressing goed door. Snijd de rest van de tomaat heel fijn en meng door de rucola. Besprenkel de salade met de dressing en geef een flinke pluk salade bij de rösti




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
inhoud_r2.png