RADAR+ Online

Word Abonnee

Receptuur: Merijn Tol Fotografie Saskia van Osnabrugge | Styling: Jan Willem van Riel

BN_pompoensoep.jpg

Pompoensoep met knoflook, gepofte appel en pecorino

NODIG
2 uien
2 teentjes
knoflook
2 el boter
1 kleine flespompoen
4 elstar appeltjes
olijfolie
pecorino

Snijd uien en knoflook fijn. Verhit de boter op laag vuur en bak knoflook en uien ca. 5 min. Snijd de flespompoen in stukken en verwijder zaadlijsten. Voeg toe aan de uien, samen met ¾ l water en peper en zout. Kook de soep ca. 15 min. Verwarm ondertussen de oven op 200°C en snijd de appels in parten, besprenkel met olijfolie. Bak de appeltjes ca. 10 min. in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn. Pureer met een staafmixer de soep en breng verder op smaak. Verdeel de soep over grote kommen, schep in elke soep wat van de appeltjes, besprenkel met nog wat olijfolie en rasp er rijkelijk pecorino overheen. Geef er gegrild brood met boter bij.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png