RADAR+ Online

Word Abonnee

Receptuur: Merijn Tol Fotografie Saskia van Osnabrugge | Styling: Jan Willem van Riel

salade.jpg

Waterkerssalade met radijs, zachtgekookt ei, knapperig brood, lente-ui en komkommer

NODIG
2 bosjes radijs
1 bosje lenteui
1 komkommer
4 eieren
4 land- of desemboterhammen
olijfolie
zout, peper
150 g waterkers
sap van ½ citroen

Maak de radijsjes schoon en snijd doormidden. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes. Snijd de komkommer in schuine niet te dikke reepjes. Kook de eieren zacht, laat schrikken onder koud water en pel ze. Gril de boterhammen goudbruin onder de gril, breek in grove croutons, bestrooi met zout en besprenkel met een scheutje olijfolie. Meng de waterkers met de radijs, lente-ui, komkommer, wat olijfolie, citroensap, peper en zout. Bestrooi met de grove broodcroutons, en verdeel de eieren erover: snijd ze open. Serveer met extra brood of tosti’s met plakjes harde Hollandse geitenkaas en fijngesneden rozemarijn.

Bereiden: ca. 20 min.




Sluiten

INHOUDSOPGAVE
inhoud_r2.png