RADAR+ Online

Word Abonnee

Fotografie: Getty Images

BN_box.png

Getest: Boodschappenboxen

Een kratje vol verse ingre­diënten bij je thuis bezorgd. Met recepten. Niet nadenken over wat je gaat eten, geen gesjouw in de supermarkt. Boodschappenboxen zijn een hype. We testen er vijf. Is het inderdaad zo tijdbesparend, makkelijk en lekker als wordt beloofd?

box-op-paginaWe testen vijf boxen.

Beter Bio;
Hello Fresh;
Marly Spoon;
Beebox; en de Krat

bannerbio

RADAR_onderaan_pagina_site
BeterBio-Freshbox

datum indiening: di 08 mrt 2016, 13:42

Laura test de BeterBio-Freshbox
basisingrediënten voor 3 recepten voor 2 personen
Prijs: € 40
beterbio.nl 
Cijfer: 5

Drie dagen niet hoeven nadenken over wat we gaan eten, wat een verademing lijkt me dat! De website van BeterBio ziet er fris en overzichtelijk uit. Nog voordat ik als klant was aangemeld, kon ik de inhoud van de box met bijbehorende recepten van de komende week bekijken. Bij elke box staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je extra nodig hebt (olie, kruiden etc.) Die kun je er trouwens bij bestellen, want er is ook webwinkel voor al je overige biologische boodschappen. Ik bestel en aan het eind van de dag wanneer ik thuiskom, staat de box keurig op de afgesproken plek in de tuin. De inhoud oogt wat schaars. Ik zie voornamelijk broccoli. Een paar uien. Een knolvenkel. Brie. Wat tomaatjes. Bij nader inzien blijkt de box niet compleet. De niet-geleverde producten – een worstje, peterselie en de beloofde verrassing ontbraken – werden gecompenseerd bij mijn volgende bestelling, maar toch: niet echt een lekkere start. Van de drie recepten waren er twee – bulgur met groente en chorizo, frittata en broccoli-brietaart – met broccoli. Dat had van mij wat gevarieerder gemogen.
+ De kwaliteit van de producten was goed. Ook positief vind ik dat de auto waarmee het gebracht wordt op groen gas rijdt.
- Ik vind de box niet goedkoop, zeker niet als je vooral heel veel broccoli krijgt en geen vlees.

Beterbio.png
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
inhoud6.jpg