RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Loethe Olthuis | Fotografie: iStockphoto

iStock_9204588_XLARGE.png

Getest: Alcoholvrije wijn

Een koel glas witte wijn als aperitief, een stevige rode bij een etentje. Maar graag zonder alcohol. We proefden acht alcoholvrije wijnen. Het viel niet mee. ‘Net afwasmiddel met appelaroma!’

promobanner3nrs_1_2018

DE WIJNEN
Alle geproefde alcoholvrije wijnen zijn verkrijgbaar bij de supermarkt of bij Gall & Gall: die winkelketen heeft ook verreweg het grootste -assortiment alcoholvrije wijn. Drie van de wijnen waren mousserend. Daarnaast hebben we ook twee supermarkthuiswijnen zonder alcohol geproefd, van Albert Heijn. 

 

HET PANEL

Loethe, culinair journalist
Ronald, ervaren proever
Dineke, amateurkok
John, onderzoeker
Nanning, bestuursadviseur
Marita, maatschappelijk werker
Victorine, officemanager

 

CONCLUSIE

De smaak van alcoholvrije wijn is niet te vergelijken met die van gewone wijn. De alcoholvrije wijnen van Torres en de Faber bubbel-rosé kunnen nog wel een alternatief zijn voor wijn met alcohol, maar de rest is een aanfluiting en weggegooid geld. Als je alcoholvrije bubbels wilt, kun je meestal beter Spa met appelsap of een scheutje vlierbloesem- of goede limonadesiroop serveren. 

 

Maak liever zelf dit alcoholvrije drankje

Alcoholvrije Hugo (1 glas)

nodig:

• ijsblokjes
• ca. 2 eetl. vlierbloesemsiroop (hoeveelheid is afhankelijk van hoe zoet je de cocktail wilt)
• 60 ml bruisend bronwater
• 1 eetl. appelsap
• 1 limoenschilkrul of een schijfje groene appel
• toefje verse munt
• extra: groot wijnglas

Doe de ijsblokjes onder in het glas. Schenk het -bronwater en het appelsap erover. Doe de limoenschil of appel en de muntblaadjes in het glas. Proost.

 
Faber sparkling rosé alcoholvrij

datum indiening: do 17 nov 2016, 10:16

CIJFER: 7-

KOSTEN: € 4,99

Loethe: ‘Ziet er feestelijk uit, bleek-roze met een goede -mousse en belletjes die ook lang blijven bestaan. Hij ruikt ook naar wijn.’ Ronald: ‘In tegen-stelling tot de andere bubbels drink ik dit vrijwillig door. Beste lekker, fris.’ Marita: ‘Dit kun je mensen prima voorzetten, ik denk dat ze vaak niet eens zullen merken dat er geen alcohol in zit.’

Faber_Sparkling_Rose_alcoholvrij.jpg
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Special over wonen
RA04_4TM5_INHOUD.jpg