RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: José Rozenbroek | Fotografie: Bob Eshuis | Styling Evelien Reich

shutterstock_69780571.png

Bikinitest

Een van de akeligste momenten van het jaar: een bikini kopen terwijl het lijf net iets te wit en minimaal 5 kilo te zwaar is. Waar moet je op letten?

Een bikini of badpak kopen, behoort doorgaans niet tot de lievelingsbezigheid van de gemiddelde Nederlandse vrouw. Daarom: kijk goed naar je lichaam en benoem de plus- en de minpunten. Mooie boezem? Dan ga je die in het zonnetje zetten. Iets te brede heupen of te rond buikje? Die kun je ’t best zoveel mogelijk verdoezelen. Let ook op de kwaliteit.

Koop je een bikini voor nog geen 20 euro bij de H&M, dan mag-ie best na een seizoen weggegooid worden. Maar wil je liever kwaliteit en een pasvorm die op jouw lijf gesneden is, ga dan naar de speciaalzaak.

Test
We hebben de bikini’s getest op pasvorm, hoe ze zich houden in de was, na een zout bad en een nachtje in een natte handdoek.
 • MMF0032.png
  1

  Pasvorm
  Deze bikini heeft een upliftend effect vanwege de beugels, een sexy roezeltje langs de cups en zit perfect.
  Testresultaat
  De test heeft-ie glansrijk doorstaan. De bikini kwam er net zo stralend uit als-ie erin ging.
  Grote borsten?
  Kies voor een bikini die voldoende steun biedt, bijvoorbeeld een met cups of beugels. Cups die je borsten goed omvatten, doen je je borsten kleiner lijken. Ga naar een speciaalzaak en laat je goed adviseren over de pasvorm. Het merk Freya brengt badmode en lingerie met cupmaten tot JJ.

 • MMF0024.png
  2

  Pasvorm
  Ingenieus geplooid haltertopje met voorgevormde cups, voor een wulps decolleté. Jammer dat de zijbandjes er schuin naar beneden zijn aangestikt. Dat geeft een lubberig effect. Flinke broek van dubbele stof.
  Testresultaat
  Cups blijven goed in vorm, hoewel je wel wat kleine bubbeltjes ziet na het wassen. Kleur geeft gelukkig niet af.
  Brede heupen?
  Leg het accent op je boezem, dat leidt de aandacht af. Kies voor een hoog gesneden broekje of een bikinibroekje-met-rokje. Nooit touwtjes, dat maakt je alleen maar breder.

 • MMF0028.png
  3

  Pasvorm
  Deze meisjesachtige bikini geeft kleine borsten subtiel iets meer volume zonder overdreven resultaat. Broekje is smal gesneden, geschikt voor mooie, niet al te brede billen.
  Testresultaat
  Cupjes zijn na ’t wassen verschoven en omdat je ze er niet uit kan halen, is het een hoop gefrummel om ze weer op hun plek te schuiven.
  Kleine borsten?
  Heb je kleine borsten, dan kun je heel goed een triangelbikini dragen. Je weet wel, van die driehoekjes die aan een koordje zijn geschoven. Ook geschikt: een topje met voorgevormde cups of vulling. Nadeel van een losse vulling is wel dat ze meestal niet goed op hun plek blijven zitten.


 • MMF0036.png
  4

  Pasvorm
  De voorgevormde cups en de haltervorm geven je een mooi, sexy, jaren 50-decolleté. Minder geschikt voor heel grote boezems, tenzij je van overbloezend effect houdt. Jammer dat-ie van binnen minder mooi is afgewerkt. Hoog broekje van dubbele stof waar best wat bil in kan.
  Testresultaat
  Cups houden zich verrassend goed in de was en zijn nog net zo glad als ervoor. Kleur geeft niet af.
  Korte benen?
  Kies een hooggesneden broekje en liever geen boxermodel. Ook een broekje met touwtjes laat je benen langer lijken.

 • MMF0022.png
  5

  Pasvorm
  Het bandeautopje is geschikt voor kleine borsten. Bandjes kunnen eraf, zodat je streeploos bruin wordt. Het broekje kan een stevige bilpartij bevatten: ideaal voor een peervormig figuur dus. Fijn dat zowel top als broekje van dubbele stof zijn, geeft meer kwaliteitsgevoel.
  Testresultaat
  Ook hier komt na het wassen de vulling van het topje dubbel te zitten. Irritant. Wel kleur- en vormbestendig.
  Smalle schouders of bovenlijf?
  Dan is een bandeautop ideaal, want die laat je breder lijken. Minder geschikt voor gespierde borstpartijen of grote cupmaten.

 • MMF0014.png
  6

  Pasvorm
  Beeldschoon gesneden top met golvend decolleté. Bandjes kunnen eraf. Valt piepklein (Huit is een Frans merk) dus kies een of twee maten groter. Broekje, met zakklepje op de bil, zit perfect, ook geschikt voor stevige billen.
  Testresultaat
  Cups houden zich redelijk goed na het wassen, maar was deze bikini toch liever op de hand. Dubbel gevoerd broekje blijft goed en lubbert niet.
  Atletisch lijf?
  Ben je vrij smal en gespierd, dan kun je goed een boxerbroekje dragen, tenzij je heel korte benen hebt. Een bandeautopje dat zoals hier golvend is gesneden, kan ook op een wat breder bovenlijf.