RADAR+ Online

Word Abonnee

Productie: Anne-Marie Rem

BN_thee.jpg

Getest: Theepotten

theezakjeEen kopje kruidenthee op een gure dag als de regen tegen de ruiten klettert, daar houden we van. De pot moet groot zijn en de thee moet warm blijven, Zodat je vooral niet onder je plaid op de bank vandaan hoeft te kruipen om nieuwe te zetten. Anne-Marie Rem test drie theepotten.
 • bodum.jpg
  Model: Assam van Bodum

  PRIJS: € 44,90
  CIJFER: 8

  Er kan anderhalve liter in. Dit model, is voorzien van een ingebouwd theefilter en een ‘press systeem’. In het filter kun je (verse) theeblaadjes laten trekken. Gewapend met een bos munt begin ik. 

  De pot is niet te zwaar en ligt lekker in de hand. Het filter is groot genoeg om er flink wat kruiden of losse thee in te doen. Kokend water erbij, laten trekken en dan langzaam (denk hierbij aan een cafetière) de ‘theepress’ induwen. So far, so good. Ik schenk er zo’n tien kopjes uit; goede score. Het glas houdt langer warm dan ik van tevoren had ingeschat. Het laatste kopje is na 40 minuten weliswaar niet dampend heet meer, maar aangenaam van temperatuur.

  Voordeel: de pot is mooi om te zien en blijft lekker warm.
  Ook druppelt de tuit niet.
  Nadeel: alleen geschikt voor losse/verse thee.

 • eva-sola.jpg
  Model: Teamaker van Eva Solo

  PRIJS: € 69,95
  CIJFER: 7

  De tweede testpot is een echte eyecatcher. Mét filter en press die je naar beneden duwt. Het geheel wordt warm gehouden door een guitig, isolerend neopreen jasje. De theepotten van Eva Solo zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Ik probeer model Teamaker waarin 1 liter gaat. Losse, gedroogde thee gaat in het filter, verse theeblaadjes kun je gewoon los in de pot doen. Ik gebruik net aangeschafte verse verveine en giet het water op. Verse thee mag lang trekken, na een minuut of 10 druk 

  ik de press naar beneden. De gepatenteerde antidruppel-schenktuit zorgt ervoor dat de blaadjes niet in het glas terecht-komen, en er wordt uiteraard niet gedruppeld. Eén probleem: de ‘theehuls’ is moeilijk om te doen als de kan gevuld is met kokend water, dan brand je al snel je handen. Doe dat dus voordat je water opgiet. Ik schenk er met gemak zes koppen uit en de thee blijft, dankzij het isolerende jasje, ronduit heet.

  Voordeel:
  mooi design, de thee blijft heet.
  Nadeel: de theehuls gaat moeilijk om

  als de pot gevuld is.

 • bredemeijer.jpg
  Model: Duet Bella van Bredemijer

  PRIJS: € 115
  CIJFER: 7,5 

  Deze pot is van roestvrij staal en kunststof. In de Duet Bella van Bredemijer gaat 1,2 liter. De theepot is dubbelwandig en dat is veelbelovend, want de thee zou daardoor lang op temperatuur moeten blijven. Hij is een slagje kleiner dan de Assam van Bodum en voelt toch iets zwaarder aan. Het model is geschikt voor theezakjes, al kan losse thee natuurlijk ook altijd, bijvoorbeeld in een thee-ei. Als je hier ook een theefilter of een theepress bij zou willen dan kan dat wel, maar die moet je los bestellen. Ik schenk zonder te knoeien acht grote koppen uit deze theepot en, eerlijk is eerlijk, de thee blijft superheet!

  Voordeel: de thee blijft lang warm.
  Nadeel: al zou je deze theepot misschien wel je leven lang kunnen gebruiken, de prijs is best pittig.