RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: The beauty republic | Sfeerbeeld: Getty Images

_RIJ_cremes-met-foto.jpg

Getest: Oogcreme

Wallen en kringen worden vaak in één adem genoemd, maar je hebt ze zelden allebei. Het plan van aanpak is dan ook verschillend. Er valt veel te kiezen in het schap met bestrijdingsmiddelen van wallen en kringen. Welke zijn aan te bevelen?

 

 

Truc met de concealer
In het geval van donkere kringen biedt een concealer uitkomst: een verhullend make-up product in de eigen huidskleur of hooguit 1 tint lichter, dat je het liefst met een kwastje aanbrengt (bijvoorbeeld HEMA Under Eye Concealer, € 4,25). De concealer moet niet te dik zijn, want dan wordt hij in de loop van de dag craquelé, maar ook niet te dun, want dan doet hij zijn verhullende werk maar heel even.

Wallen
Wallen zijn het gevolg van een opeenhoping van vet en of vocht en een teveel aan huid. Het vet vlak onder het oog is bedoeld als stootkussentje en zorgt dat het oog soepel kan draaien. Maar als je kleine oogkassen hebt is er al snel een teveel aan vet. Dit type wal is vaak erfelijk bepaald. Opeenhopingen van vet kunnen chirurgisch verwijderd worden, maar zo’n behandeling is niet pijnvrij en wordt niet vergoed. Wallen kunnen ook ontstaan als vocht niet goed wordt afgevoerd. Een avondje flink zout eten kan al een trigger zijn, net als alcohol. Laat vochtwallen slinken met crèmes die cafeïne bevatten en daardoor vocht afvoeren. Een oogcrème in een tube met een koude, metalen applicator waarmee je de wal ook masseert, heeft de voorkeur. 

De huid rond de ogen is droger en dunner, en dus wat gevoeliger. Met het ouder worden verslapt de huid, door het teveel aan huid kunnen ook wallen ontstaan. Gebruik een oogcrème altijd van binnen naar buiten, zonder de huid te rekken. Kloppen met de vingertoppen heeft de voorkeur. Een alternatief voor cosmetica is cosmetische acupunctuur, waarbij met minuscule naaldjes wordt gewerkt, die ervoor zorgen dat vocht beter wordt afgevoerd. 

 

Truc met de theelepel
Leg de bolle kant van een theelepel die even in de vriezer heeft gelegen op de wallen om ze te laten slinken.  

Kringen
Donkere kringen onder de ogen kunnen ook verschillende oorzaken hebben. Erfelijkheid speelt een rol, maar kringen kunnen ook ontstaan door slechte doorbloeding. De blauwe bloedvaatjes schemeren door de dunne huid heen. Als je een bleke teint hebt, zijn ze vaak meer aanwezig. Slaapgebrek kan ook donkere kringen geven, net als pigmentatie (denk aan de donkere kringen die Indiase mensen vaak hebben). Slaapgebrek verraadt zich door schaduwkringen en een droge, geïrriteerde en rimpelige huid rond de ogen. De schaduwkringen ontstaan door het verlies van vocht en dus volume. Er vormt zich een ‘kuil’ tussen de oogrand en jukbeenderen. Hier komt een product van pas met veel hyaluronzuur, dat de huid als het ware uitvult. In alle gevallen helpt het om de huid onder de ogen zachtjes te masseren, zodat de bloedcirculatie verbetert. Een werkzame crème kan de afvoer van

opgehoopt bloed verbeteren (bijvoorbeeld Dr. van der Hoog Hydro Active ooggel € 13,49). Een oogcrème met
SPF voorkomt verdere pigmentatie onder de ogen (bijvoorbeeld La Roche Posay Pigmentclar UV SPF 30, € 22,80, te koop bij de apotheek). Een fris oogmasker tegen vermoeide ogen in de vorm van patches kan heerlijk zijn. Er zitten vaak werkstoffen in die de bloedsomloop verbeteren (bijvoorbeeld Matisson Hydro Under Eye Recovery Patch, € 7,46).
Kiehl's Line-Reducing Eye-Brightening

datum indiening: di 14 jul 2015, 13:15

José testte Kiehl's Line-Reducing Eye-Brightening concentrate,
Inhoud: 15 ml
Prijs: € 39
Cijfer: 7

Wat is het?
Het is een oogcrème die claimt dat wetenschappelijk is bewezen dat-ie kraaienpootjes en lijntje vervaagt, de huid rondom de ogen fris en helder maakt en donkere kringen reduceert. En dat allemaal dankzij 10,5% pure vitamine C en Haloxyl. Van vitamine C, een antioxidant, is inmiddels bewezen dat het sporen van huidveroudering enigszins vermindert. Haloxyl helpt de huid te versterken waardoor donkere kringen minder zichtbaar lijken en de huid lichter en egaler wordt.


Hoe smeert het op de snoet?

Goed. Het is vlinderlichte crème, die snel wordt opgenomen door de huid. Je moet 'm zachtjes bij je oogleden inkloppen nadat je je huid hebt gereinigd. Het is geen concealer, meer een crème die je gebruikt voordat je gaat slapen. De lekker frisse geur dankt-ie aan oranjebloesem. Cosmeticaonderzoekster Paula Begoun waarschuwt dat de vitamine C en de parfum de ogen kunnen irriteren, maar daar heb ik gelukkig geen last van. Begoun zegt ook dat je 'm beter op de rest van je gezicht kunt gebruiken, vanwege de heilzame werking van de vitamine C. Resultaat? Daar valt in een paar weken niet veel over te zeggen, maar ik verbeeld me dat de huid onder mijn ogen frisser lijkt en mijn kringen minder donker zijn.

Aan te raden?
Hij is duur – misschien wel te duur. Als je een gevoelige huid hebt, moet je hem niet kopen, maar ik vind hem heerlijk in gebruik. Voordeel? De werkzame bestanddelen schijnen echt te werken. De crème wordt makkelijk door de huid opgenomen.

Nadeel?
Vitamine C zo vlak onder je ogen kan irritaties veroorzaken, net als de geurstoffen. De prijs is fors.

2.KIEHL.png
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.