RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: The beauty republic | Sfeerbeeld: Getty Images

_RIJ_cremes-met-foto.jpg

Getest: Oogcreme

Wallen en kringen worden vaak in één adem genoemd, maar je hebt ze zelden allebei. Het plan van aanpak is dan ook verschillend. Er valt veel te kiezen in het schap met bestrijdingsmiddelen van wallen en kringen. Welke zijn aan te bevelen?

 

 

Truc met de concealer
In het geval van donkere kringen biedt een concealer uitkomst: een verhullend make-up product in de eigen huidskleur of hooguit 1 tint lichter, dat je het liefst met een kwastje aanbrengt (bijvoorbeeld HEMA Under Eye Concealer, € 4,25). De concealer moet niet te dik zijn, want dan wordt hij in de loop van de dag craquelé, maar ook niet te dun, want dan doet hij zijn verhullende werk maar heel even.

Wallen
Wallen zijn het gevolg van een opeenhoping van vet en of vocht en een teveel aan huid. Het vet vlak onder het oog is bedoeld als stootkussentje en zorgt dat het oog soepel kan draaien. Maar als je kleine oogkassen hebt is er al snel een teveel aan vet. Dit type wal is vaak erfelijk bepaald. Opeenhopingen van vet kunnen chirurgisch verwijderd worden, maar zo’n behandeling is niet pijnvrij en wordt niet vergoed. Wallen kunnen ook ontstaan als vocht niet goed wordt afgevoerd. Een avondje flink zout eten kan al een trigger zijn, net als alcohol. Laat vochtwallen slinken met crèmes die cafeïne bevatten en daardoor vocht afvoeren. Een oogcrème in een tube met een koude, metalen applicator waarmee je de wal ook masseert, heeft de voorkeur. 

De huid rond de ogen is droger en dunner, en dus wat gevoeliger. Met het ouder worden verslapt de huid, door het teveel aan huid kunnen ook wallen ontstaan. Gebruik een oogcrème altijd van binnen naar buiten, zonder de huid te rekken. Kloppen met de vingertoppen heeft de voorkeur. Een alternatief voor cosmetica is cosmetische acupunctuur, waarbij met minuscule naaldjes wordt gewerkt, die ervoor zorgen dat vocht beter wordt afgevoerd. 

 

Truc met de theelepel
Leg de bolle kant van een theelepel die even in de vriezer heeft gelegen op de wallen om ze te laten slinken.  

Kringen
Donkere kringen onder de ogen kunnen ook verschillende oorzaken hebben. Erfelijkheid speelt een rol, maar kringen kunnen ook ontstaan door slechte doorbloeding. De blauwe bloedvaatjes schemeren door de dunne huid heen. Als je een bleke teint hebt, zijn ze vaak meer aanwezig. Slaapgebrek kan ook donkere kringen geven, net als pigmentatie (denk aan de donkere kringen die Indiase mensen vaak hebben). Slaapgebrek verraadt zich door schaduwkringen en een droge, geïrriteerde en rimpelige huid rond de ogen. De schaduwkringen ontstaan door het verlies van vocht en dus volume. Er vormt zich een ‘kuil’ tussen de oogrand en jukbeenderen. Hier komt een product van pas met veel hyaluronzuur, dat de huid als het ware uitvult. In alle gevallen helpt het om de huid onder de ogen zachtjes te masseren, zodat de bloedcirculatie verbetert. Een werkzame crème kan de afvoer van

opgehoopt bloed verbeteren (bijvoorbeeld Dr. van der Hoog Hydro Active ooggel € 13,49). Een oogcrème met
SPF voorkomt verdere pigmentatie onder de ogen (bijvoorbeeld La Roche Posay Pigmentclar UV SPF 30, € 22,80, te koop bij de apotheek). Een fris oogmasker tegen vermoeide ogen in de vorm van patches kan heerlijk zijn. Er zitten vaak werkstoffen in die de bloedsomloop verbeteren (bijvoorbeeld Matisson Hydro Under Eye Recovery Patch, € 7,46).
Hema Hello mirror guess my age 40+ lifting + anti-wrinkle eyecream

datum indiening: di 14 jul 2015, 13:19

Ingrid testte Hema Hello mirror guess my age 40+ lifting + anti-wrinkle eyecream
Inhoud: 15 ml
Prijs: € 5,50
Cijfer: 6,5

Wat is het?
Een iets dikkere crème om - volgens de verpakking - de kwetsbare huid zowel onder als boven de ogen te helpen versterken en herstellen. Verrijkt met een Beautyfeye complex tegen (vocht)wallen, donkere kringen en kraaienpootjes. Ook geschikt om boven de ogen aan te brengen voor een liftend effect. 

Hoe smeert het op de snoet?
Het doseren gaat heel makkelijk. Licht knijpen en er komt een klein bolletje crème uit wat precies genoeg is voor één oog. Ik gebruik het alleen onder mijn ogen, de crème smeert goed uit. Het heeft gelukkig geen overdreven geur.

Hoe voelt het aan?
Als ik het opsmeer voelt-ie wat nat en plakkerig aan, maar de crème trekt redelijk snel in. Hij glimt wel. En van die glim ben ik niet gecharmeerd, poederen dus. Als ik ’s ochtends mijn ogen nog even schoon moet maken met oogmake-upremover, omdat ik daar de avond ervoor te lui voor was, en daarna de oogcrème gebruik, prikt het nogal. Niet fijn! 

Resultaat?
De eerste dagen zag ik helemaal geen resultaat. Na de eerste week ook niet. Ik ben er toch mee doorgegaan en na twee weken begon ik wat verschil te zien. Je moet dus even doorzetten. De huid rond mijn ogen ziet er minder dik en ‘groevig’ uit. Mooi zo!

Aan te raden?
Hmm. Ik zie zo weinig verschil dat ik niet nog een tube ga kopen. Ik hoop dan ook dat één van de andere testers het ei van Columbus heeft gevonden, want mijn wallen zien verminderen maakt van mij wel een gelukkig mens.

Voordelen? 
Het is niet duur.

Nadelen?
Het prikt voor straf als ik ’s ochtends oogmake-upremover gebruik in plaats van de avond ervoor.


Conclusie?

Je moet geduld hebben, maar dan is dit een redelijk fijne, verzorgende oogcrème.

3.HEMA.png
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.