RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: The beauty republic | Sfeerbeeld: Getty Images

_RIJ_cremes-met-foto.jpg

Getest: Oogcreme

Wallen en kringen worden vaak in één adem genoemd, maar je hebt ze zelden allebei. Het plan van aanpak is dan ook verschillend. Er valt veel te kiezen in het schap met bestrijdingsmiddelen van wallen en kringen. Welke zijn aan te bevelen?

 

 

Truc met de concealer
In het geval van donkere kringen biedt een concealer uitkomst: een verhullend make-up product in de eigen huidskleur of hooguit 1 tint lichter, dat je het liefst met een kwastje aanbrengt (bijvoorbeeld HEMA Under Eye Concealer, € 4,25). De concealer moet niet te dik zijn, want dan wordt hij in de loop van de dag craquelé, maar ook niet te dun, want dan doet hij zijn verhullende werk maar heel even.

Wallen
Wallen zijn het gevolg van een opeenhoping van vet en of vocht en een teveel aan huid. Het vet vlak onder het oog is bedoeld als stootkussentje en zorgt dat het oog soepel kan draaien. Maar als je kleine oogkassen hebt is er al snel een teveel aan vet. Dit type wal is vaak erfelijk bepaald. Opeenhopingen van vet kunnen chirurgisch verwijderd worden, maar zo’n behandeling is niet pijnvrij en wordt niet vergoed. Wallen kunnen ook ontstaan als vocht niet goed wordt afgevoerd. Een avondje flink zout eten kan al een trigger zijn, net als alcohol. Laat vochtwallen slinken met crèmes die cafeïne bevatten en daardoor vocht afvoeren. Een oogcrème in een tube met een koude, metalen applicator waarmee je de wal ook masseert, heeft de voorkeur. 

De huid rond de ogen is droger en dunner, en dus wat gevoeliger. Met het ouder worden verslapt de huid, door het teveel aan huid kunnen ook wallen ontstaan. Gebruik een oogcrème altijd van binnen naar buiten, zonder de huid te rekken. Kloppen met de vingertoppen heeft de voorkeur. Een alternatief voor cosmetica is cosmetische acupunctuur, waarbij met minuscule naaldjes wordt gewerkt, die ervoor zorgen dat vocht beter wordt afgevoerd. 

 

Truc met de theelepel
Leg de bolle kant van een theelepel die even in de vriezer heeft gelegen op de wallen om ze te laten slinken.  

Kringen
Donkere kringen onder de ogen kunnen ook verschillende oorzaken hebben. Erfelijkheid speelt een rol, maar kringen kunnen ook ontstaan door slechte doorbloeding. De blauwe bloedvaatjes schemeren door de dunne huid heen. Als je een bleke teint hebt, zijn ze vaak meer aanwezig. Slaapgebrek kan ook donkere kringen geven, net als pigmentatie (denk aan de donkere kringen die Indiase mensen vaak hebben). Slaapgebrek verraadt zich door schaduwkringen en een droge, geïrriteerde en rimpelige huid rond de ogen. De schaduwkringen ontstaan door het verlies van vocht en dus volume. Er vormt zich een ‘kuil’ tussen de oogrand en jukbeenderen. Hier komt een product van pas met veel hyaluronzuur, dat de huid als het ware uitvult. In alle gevallen helpt het om de huid onder de ogen zachtjes te masseren, zodat de bloedcirculatie verbetert. Een werkzame crème kan de afvoer van

opgehoopt bloed verbeteren (bijvoorbeeld Dr. van der Hoog Hydro Active ooggel € 13,49). Een oogcrème met
SPF voorkomt verdere pigmentatie onder de ogen (bijvoorbeeld La Roche Posay Pigmentclar UV SPF 30, € 22,80, te koop bij de apotheek). Een fris oogmasker tegen vermoeide ogen in de vorm van patches kan heerlijk zijn. Er zitten vaak werkstoffen in die de bloedsomloop verbeteren (bijvoorbeeld Matisson Hydro Under Eye Recovery Patch, € 7,46).
Nivea Q10 Plus oogroller antirimpel met verkoelende tip

datum indiening: di 14 jul 2015, 13:34

Karen testte Nivea Q10 Plus oogroller antirimpel met verkoelende tip
Inhoud:
 10 ml
Prijs: € 15,29
Cijfer: 8

Wat is het?
Een verfissende, dunne gel die de huid rond je ogen verkoelt.


Werkzame bestanddelen?

Q10, een huideigen co-enzym en antioxidant dat de huidcellen meer energie zou geven. Q10 hebben wij van nature in de huid, maar de hoeveelheid neemt met de jaren af. Uit een studie van Beiersdorf, de maker van Nivea, bleek dat na twee weken tweemaal daags gebruik de hoeveelheid Q10 in de huid aanzienlijk toeneemt. De huid kan deze vorm van Q10 dus daadwerkelijk opnemen om de huidcellen van nieuwe energie te voorzien. Maar hoe betrouwbaar is een test van de eigen fabrikant?

Hoe smeert het op de snoet?
Voorzichtig onder het oog, van buiten naar binnen rollen.

Hoe voelt het aan?
Lekker koud! Trekt snel in. Doseert goed.

Resultaat? 
De massage doet goed. Ik heb geen wallen, maar wel kringen, en als het goed is masseer ik zo de restjes opgehoopt bloed weg. Op de lange termijn zou Q10 de huid frisser en elastischer maken en de rimpeltjes moeten verminderen. 

Aan te raden?
Ja, makkelijk aan te brengen, hoopvolle ingrediënten. Zeker de moeite waard om uit te proberen.

Voordelen?
Geschikt voor contactlensdragers.


Nadelen?
 
Geen SPF, en die zou wel ideaal zijn om pigmentvlekjes en nieuwe rimpeltjes te voorkomen.


Conclusie?

Doen, maar in de zomer een zonnebrand of dagcrème met SPF eroverheen.

5.NIVEA.png
Sluiten

INHOUD
In dit RADAR+ magazine
inhoud_0218.jpg
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.