RADAR+ Online

Word Abonnee

Eibertje van Halteren

BN_Eibertje_Kiest_kaas.jpg

Eibertje keurt: KAAS

We exporteren honderden miljoenen kilo’s kaas per jaar: alleen naar Duitsland gaat al zo’n 200 miljoen kilo. Zelf eten we elk jaar per persoon een kilootje of zestien. Dat komt neer op anderhalf plakje per dag. Nou ja, daar kun je niet dik van worden, toch?

eibertje
Na het succes van het eerste boek, is Eibertje in "Eibertje kiest meer..." opnieuw boodschappen gaan doen naar de betere producten.

Zestien kilo kaas = 600 plakken = 1,5 plak per dag. Niet veel? Tja, de ene plak is de andere niet. Als je op je gewicht let, is het fijn te weten dat wanneer je Beemster 30+ kaas op je boterham doet in plaats van Old Amsterdam, dat maar liefst 21 duizend calorieën per jaar scheelt. Oftewel drie kilo lichaamsgewicht. Je kunt dus zonder te stoppen met kaas eten, wel kilo’s besparen. Gewoon door een andere keuze te maken.

Heb je geen zin om de voedingswaarden te vergelijken? 10+, 20+ en 30+ kazen zijn de minder vette varianten en daardoor een betere keuze. Helaas vinden veel mensen juist de vette kazen het lekkerst. Probeer aan die drie kilo per jaar te denken, dan smaakt die slankere variant wellicht lekkerder.

Voorgesneden plakken zijn bovendien vaak dikker en groter dan je zelf zou snijden, en zijn ook altijd te groot voor een boterham. Door een stuk kaas te kopen in plaats van plakken, kun je dus vet (en zout) besparen. Tenminste, als je niet stiekem nóg zo’n lekker plakje afschaaft. +

Lees verder en ontdek waar Eibertje wél en níet voor kiest!Afbeelding-wel-niet