RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: José Rozenbroek (test) en the Beauty Republic (tips) Fotografie: Getty Images

BN_maxcara.png

Getest: MASCARA'S

Ook vrouwen die naturel door het leven gaan en helemaal niet houden van make-up gebruiken meestal wel een beetje mascara. Het is simpelweg beauty musthave nummer 1. Welke is de beste?

 tip

De helft van alle vrouwen zweert bij de gewone mascararoller, niet watervaste variant, die je er vrij gemakkelijk ‘s avonds weer afpoetst. De andere helft, die door weer en wind op de fiets zit, last heeft van tranende ogen en/of veelvuldig in snikken uitbarst, prefereert doorgaans de watervaste versie.Wij – twee kritische studenten van 19 en 21 en een RADAR+ redacteur – testten er 6, tussen de € 4 en € 28, die allemaal een maximaal effect beloven. Hoe brengt het op, wat is het resultaat en hoe makkelijk is ie te verwijderen met een oogmake-upremover van Nivea?

Opbrengen

Gebruik een wimperkruller altijd op schone wimpers, niet op geschminkte, vanwege het gevaar van afbreken. De haartjes even kort op het rubbertje plaatsen, tang dichtknijpen, weer loslaten en dan pas van de wimpers halen.
• Mascara’s zijn er tegenwoordig voor iedere wimperwens. Vet opgemaakt, aan elkaar klevend of juist heel naturel en keurig van elkaar gescheiden. Het is maar welk effect beoogd wordt!
• Het verschil tussen dure en goedkope mascara’s zit ’m in de inhoud, en de kwaliteit van de zwarte smurrie. Een duurdere mascara is vaak soepeler en gaat langer mee (ongeveer twee maanden).
• De één vindt twee laagjes genoeg, maar bij consumententesten worden ook wel 60 laagjes geteld. Sommige vrouwen brengen de laagjes al kammend op, opwaarts vanaf de wimperaanzet. Anderen doen het zigzaggend, vlak langs de wimperrand, om pas bij de laatste streken de wimper van begin tot puntje mee te nemen. Hoeveel laagjes je ook doet: het meenemen van de kleinste haartjes, in binnenste en buitenste ooghoeken, maakt echt een verschil.
• Tip: breng de mascara niet alleen op de onderkant van de bovenste wimpers, maar ook op de bovenkant. Dit geeft een intenser effect. Begin met de bovenkant, en borstel de wimper dan van onderaf in een krul omhoog

Afhalen

• Mascara moet er altijd weer af om te voorkomen dat de wimpers ’s nachts beschadigen. Tenzij het een extra soepele mascara betreft, die speciaal bedoeld is om langer te dragen.
• De meeste mascara’s gaan er weer af met een oogmake-upremover op water-basis, zoals een lotion. Maar als het om een waterproof mascara gaat, is een speciaal product gewenst, een -vaak tweefasen- remover op basis van olie, dat de mascara oplost. Koop een product speciaal voor gevoelige ogen als de remover irritaties veroorzaakt.
• Weghalen met baby-olie is een slecht idee. De olie legt een irritant vettig waasje over de ogen én over de wimpers, waardoor mascara er de volgende dag niet goed aan kan hechten en uitloopt in zwarte vlekken onder de ogen.
• Poetsen en boenen is niet aan te raden. Het beschadigt de wimpers en de dunne huid rond de ogen. Hoe wel? Besprenkel een wattenschijfje met wat remover, vouw het om de wimper heen, druk een paar tellen goed aan zodat de remover de mascara oplost en trek heel zachtjes weg. Eventueel nog een keer herhalen, afhankelijk van hoe standvastig de mascara is.
HEMA MASCARA VOLUME WATERPROOF

datum indiening: ma 26 okt 2015, 14:47

PRIJS: € 4
CIJFER: 8

Opbrengen
Slank borsteltje, waar geen klodders aan blijven zitten. Brengt dan ook schoon op, zonder geklieder. Moet wel een paar keer fl ink heen en weer.
Resultaat
Volle wimpers, die beschaafd, niet overdreven ogen. Ook fijn: geen keiharde wimperhaartjes.
Afhalen
Dat gaat lekker, zeker voor een waterproof versie. Ook de volgende ochtend frisse ogen.

Hema-mascara-waterproof-11219202-productzoom_rd.png
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.