RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Lara Aerts en Femke van der Laan

BN_spelletje-doen-kleur_.jpg

Getest: Spelletjes

Binnenblijfweer, dus tijd voor een spelletje. Aanraders voor jong en oud voor bij het haardvuur. Of gewoon aan tafel natuurlijk.

Lenen kan ook

Liever spelletjes lenen in plaats van kopen? Check via Google of er een Speelotheek bij je in de buurt zit. Spelletjes zijn vaak ook tweedehands te koop via Marktplaats. Er is zelfs een speciale site voor tweedehands spellen: tweedehandsspellen.nl. Ook bordspelmania.eu heeft een marktplaatsfunctie, naast een hoop informatie over bordspellen. Uitgespeeld? Ruil je spel via een ruilsite, zoals ruilmee.nl.

 

RADAR_onderaan pagina_site 
Brugge

datum indiening: di 16 feb 2016, 15:24

Leeftijd: 12+
Aantal spelers: 2 - 4 

Brugge is een zogeheten expertspel. Er komt behoorlijk wat tactisch inzicht bij kijken om het tot een goed einde te brengen. En behoorlijk wat attributen ook: naast het speelbord zitten er in de doos onder andere 165 kaarten, 50 arbeiders, 45 noodlotfiches en vijf dobbelstenen. Ingewikkeld? Zeker! Maar dat is juist de uitdaging. De spelers zijn kooplui in het vijftiende-eeuwse Brugge. Ze proberen bondjes te smeden met de machthebbers van de stad en beconcurreren elkaar om invloed, macht en status. Eitje natuurlijk, ware het niet dat de stad ook nog eens bedreigd wordt door de pest, overstroming en brand. Door de overdaad aan karakters zijn er duizend wegen die naar Brugge leiden: elk spel verloopt dus totaal anders.

2.brugge.jpg
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_04.png