RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Lara Aerts en Femke van der Laan

BN_spelletje-doen-kleur_.jpg

Getest: Spelletjes

Binnenblijfweer, dus tijd voor een spelletje. Aanraders voor jong en oud voor bij het haardvuur. Of gewoon aan tafel natuurlijk.

Lenen kan ook

Liever spelletjes lenen in plaats van kopen? Check via Google of er een Speelotheek bij je in de buurt zit. Spelletjes zijn vaak ook tweedehands te koop via Marktplaats. Er is zelfs een speciale site voor tweedehands spellen: tweedehandsspellen.nl. Ook bordspelmania.eu heeft een marktplaatsfunctie, naast een hoop informatie over bordspellen. Uitgespeeld? Ruil je spel via een ruilsite, zoals ruilmee.nl.

 

RADAR_onderaan pagina_site 
Qwirkle

datum indiening: di 16 feb 2016, 15:26

Leeftijd: 8+
Aantal spelers: 2 - 4 

Een spel dat doet denken aan Domino, Scrabble en Rummikub in één. Qwirkle wordt gespeeld met stenen met zes verschillende symbolen in zes verschillende kleuren die tegen elkaar aan moeten worden gelegd. Elke speler krijgt er zes, en blijft aanvullen tot de stenen op zijn. Voor mooie rijtjes is een bonus te verdienen en wie zijn stenen allemaal weet te gebruiken, krijgt ook extra punten. Klinkt simpel, en dat is het ook. Maar dat maakt het niet minder leuk: niet voor niets heeft dit spel de afgelopen jaren al vijftien spellenprijzen gewonnen.

3.qwirkle.jpg
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_04.png