RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Lara Aerts en Femke van der Laan

BN_spelletje-doen-kleur_.jpg

Getest: Spelletjes

Binnenblijfweer, dus tijd voor een spelletje. Aanraders voor jong en oud voor bij het haardvuur. Of gewoon aan tafel natuurlijk.

Lenen kan ook

Liever spelletjes lenen in plaats van kopen? Check via Google of er een Speelotheek bij je in de buurt zit. Spelletjes zijn vaak ook tweedehands te koop via Marktplaats. Er is zelfs een speciale site voor tweedehands spellen: tweedehandsspellen.nl. Ook bordspelmania.eu heeft een marktplaatsfunctie, naast een hoop informatie over bordspellen. Uitgespeeld? Ruil je spel via een ruilsite, zoals ruilmee.nl.

 

RADAR_onderaan pagina_site 
Set

datum indiening: di 16 feb 2016, 15:29

Leeftijd: 6+
Aantal spelers: 1 - 8 

Het woord dat dit spel het best typeert? Snel! Een rondje Set! duurt niet lang en daarnaast komt het ook nog eens in het spel zelf op snelheid aan: wie ziet het snelst de juiste kaarten? Het doel van Set! is om zo snel mogelijk setjes te maken. Er liggen twaalf kaarten met symbolen op tafel. Die symbolen zijn er in vier eigenschappen met drie variaties: vorm, kleur, aantal en vulling. Dat levert bij elkaar... eh... behoorlijk veel mogelijkheden op. Wie het snelst een setje van drie kaarten ziet, waarvan alle eigenschappen of allemaal hetzelfde zijn of juist allemaal verschillend, roept Set! De clou is om rustig te blijven onder de immense druk van al die (on)mogelijkheden. En de druk van de medespelers natuurlijk.

4.set.jpg
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.