RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Lara Aerts en Femke van der Laan

BN_spelletje-doen-kleur_.jpg

Getest: Spelletjes

Binnenblijfweer, dus tijd voor een spelletje. Aanraders voor jong en oud voor bij het haardvuur. Of gewoon aan tafel natuurlijk.

Lenen kan ook

Liever spelletjes lenen in plaats van kopen? Check via Google of er een Speelotheek bij je in de buurt zit. Spelletjes zijn vaak ook tweedehands te koop via Marktplaats. Er is zelfs een speciale site voor tweedehands spellen: tweedehandsspellen.nl. Ook bordspelmania.eu heeft een marktplaatsfunctie, naast een hoop informatie over bordspellen. Uitgespeeld? Ruil je spel via een ruilsite, zoals ruilmee.nl.

 

RADAR_onderaan pagina_site 
De Weerwolven van Wakkerdam

datum indiening: di 16 feb 2016, 15:32

Leeftijd: 10+
Aantal spelers: 8 - 18 

Een spel voor wat grotere groepen, en daarmee ideaal voor bijvoorbeeld kinderfeestjes. Het spel draait om verdenken en verdacht maken. Elke speler heeft een rol: als gewone burger of weerwolf. Er zijn ook nog speciale karakters, zoals de heks en de jager. Elke nacht – als alle spelers hun ogen sluiten – wordt er in Wakkerdam een onschuldige burger in koelen bloede vermoord door de weerwolven. Aan de arme inwoners van het dorp de taak om bij dag de weerwolven te elimineren. Maar ja, wie zijn de weerwolven? Vast Henk, die zich een beetje onttrekt aan het overleg. Of juist Janine, die maar blijft tetteren dat het Paul wel moet zijn. Wie redt het dorp?

5.De-weerwolven.jpg
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_04.png