RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Renee Bijlsma | Fotografie: Lynn van Woudenbergh

3_Radar_0310.jpg

Geen vlek meer te zien

Overal vlekken. Kaarsvet op het kleed, aanslag in de vaas, krassen op de borden. Hebben wij heel slimme oplossingen voor!


Vlek op vlek

Heb je een vlek op een shirt, broek of rok die je er niet meer uitkrijgt? Gooi nog even niet weg! Met deze goudkleurige patches maak je van de vlek een leukere vlek. Heel simpel door de patches erop te strijken. Remarkable set met vlekken en handleiding € 16,95 (humade.nl)

Kalkaanslag

Kalkaanslag in een vaas of fles is lastig te verwijderen. Vooral zo’n fles met een binnenkant waar je niet goed bij kan. De truc: doe wat droge rijst, een scheutje azijn, een paar druppels afwasmiddel en warm water in de vaas. Schudden, nog even laten staan en klaar is Kees. Glazen karaf € 9,96 (nijhof.nl), flessenwisser € 3,95 (dille-kamille.nl)

 

Servies als nieuw

Je borden en mokken helemaal onder de grijze krassen? Met cream of tartar verwijder je ze in een handomdraai. Cream of tartar oftewel wijnsteen is een rijsmiddel voor deeg, het maakt taart en cake luchtiger, en het is te koop bij de toko. Meng een paar eetlepels cream of tartar met een paar theelepels water om een ​​pasta te maken. Wrijf de pasta met een doek op het servies en de krassen vervagen meteen. Spoel het servies even af. Borden vanaf € 4,95 (nijhofbaarn.nl), doekje € 1,49 (sostrenegrene.com), broodplank € 19,95 en glas € 5,95 (beide lil.nl/HK-Living)

Kaarsen in bad

Leg kaarsen voor je ze aansteekt even in een bak zout water; dit voorkomt dat ze gaan druipen. Schaal € 99 (lil.nl/HK-Living), lucifers € 4 (fundesign.nl/HAY), kandelaars vanaf € 3,50 (dille-kamille.nl)

 

Zelfmaak-wonderspray

Maak zelf een spray waarmee je het aanrecht desinfecteert, zweetvlekken uit een wit T-shirt haalt, en die fris ruikt naar citroen. Gebruik een lege plastic sprayfles. Doe daarin een aantal citroenschillen en vul ‘m voor de helft met schoonmaakazijn en de rest met water. Voilà, poetsen maar. Aardappelmesje € 6,95, emaillen bakje € 3,50 (beide dille-kamille.nl), marmeren plankje € 34,96 (nijhofbaarn.nl)