RADAR+ Online

Word Abonnee

fotografie: Anna de Leeuw | stagiaire: Hannah Pusch

vers.jpg

Huis-, tuin- en keukenvragen

Hoe houd je verse kruiden langer lekker, hoe weet je of een ei niet heel oud is, en wat is een ideaal plekkie voor een stekkie? Op alle huis-, tuin-en-keukenvragen hebben we een antwoord.
bestelonline445

Smakelijker

Peterselie en koriander blijven langer vers in een glas met een bodempje water in de ijskast. Munt, dille, oregano en bieslook kun je beter in vochtig keukenpapier of een vochtige doek wikkelen. Extra kruidentip: Knip van een kruiden­plantje zoals basilicum alleen de blaadjes af. Laat de steeltjes zitten, daar groeien dan weer nieuwe blaadjes aan.

vers


Kan geen pollepel tegenop

De tijd van morsen met pannen­koeken- en poffertjesbeslag is voorbij. Doe het beslag in een oude, goed schoongemaakte, plastic ketchupfles en spuit het in de pan.
Zo kun je makkelijker doseren.

beslag
Ecosysteempje

Een stekje van een plant of een klein vetplantje gedijt prima  onder de bovenste helft van een doorgeknipte plastic fles en wat aarde. Door het klimaat in de pot heefthet plantje maar weinig water nodig en heb je er haast geen omkijken naar.

fles
Knoeiwerk

Vervelend als de rand van de pot helemaal onder de klodders zit omdat je daar de overtollige verf van de kwast aan afveegt. Oplossing: een dik elastiek. Doe dat om de pot heen en veeg daar de kwast aan af.

verf
Hoe oud is-ie?

Je hebt zin in een eitje bij het ontbijt, maar je twijfelt of ‘t nog wel vers is. Vul een glas met water en leg het ei erin. Blijft-ie drijven? Dan is opeten geen goed idee. Zakt het ei naar beneden? Geniet ervan.

ei
Plakkerig

Heb je een lege pot die je wilt bewaren en zit er een weerbarstig etiket op dat er met pulken niet af gaat? Maak een mengseltje van baking soda en olijfolie, doe dat op een doekje en je veegt er zo de etiketresten mee weg.
soda