RADAR+ Online

Word Abonnee

Fotografie: Bob Eshuis | Productie & styling: Susanne Kennedy

totaal.jpg

Zelf maken: alles met bloemen

Wat heb je nu helemaal nodig om je huis weer lenteklaar te maken? Een paar goeie ideeën met bloemen in de hoofdrol, wat simpele spulletjes en een vrije zondagmiddag. Muziekje aan en lekker aan de slag.

Idee 1: Beschuitblikken met lentebloemen
Rij-foto's1

Tijd: 1 uur


1. Verzamel een collectie mooie, oude blikken. Deze zijn te koop bij de kringloop- en rommelwinkel, brocantes en op Marktplaats.

2. Zoek bij een tuinwinkel mooie plantjes/ bloembollen uit (die je ook binnen neer kunt zetten).

3. Haal de planten voorzichtig uit hun potten en verdeel ze over de blikken waar je een laagje potgrond in hebt gedaan. 

Idee 2: Hangvaasjes gemaakt van glazen frisdrankflesjes 
Rij-foto's2

Tijd: 1-1,5 uur


1. Verzamel diverse frisdrankflesjes (bijvoorbeeld appelsap, Pellegrino, Coca Cola). Vraag bijvoorbeeld eens bij je favoriete lunchcafé of ze niet toevallig nog wat lege flesjes over hebben.

2. Maak de flesjes goed schoon en verwijder de etiketten in een sopje met warm water.

3. Knip een stuk ijzerdraad af met een kniptangetje en wikkel dit twee keer om de hals van het flesje. Wikkel het ijzerdraad in elkaar en maak een lus met de uiteinden. Wikkel de bovenste stukjes ook weer in elkaar. Gebruik hiervoor een nijptang. Knip een stuk lint af en wikkel dit een paar keer om de hals van het flesje. Leg een strik in het lint of een knoop en laat de uiteinden loshangen. Gebruik lint in verschillende frisse kleuren en dessins.


Idee 3: Tak met zelfgemaakte bloemen en kleurige hangers
Rij-foto's3

Tijd: 2 uur


1. Ga buiten op zoek naar twee mooie takken en spuit deze wit. Zorg dat de takken droog zijn. Of koop twee mooie takken bij de bloemist. 

2. Teken een stuk of 10 rondjes op het gaatjeskarton en knip ze uit. Rijg een draadje door twee gaatjes in het rondje en zet een knoop in de uiteinden. Herhaal dit bij alle rondjes. Knip vervolgens een aantal rechte strookjes uit het vloeipapier van ongeveer 5 cm breed. Rol per strookje het begin op en drapeer daarna de rest van het vloeipapier om dit ‘hart’ heen, zodat er een bloem ontstaat. Verstevig de onderkant van de bloem met een stukje Japans tape.

3. Zet de takken in een mooie vaas en hang vervolgens de ronde hangers aan de takken. Bevestig daarna de bloemen aan de takken met het Japanse tape.