RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Niki Rap | Illustratie: Hannah Barrow

Feestje-redden.png

Party paniek; alles onder controle

Dacht je alles onder controle te hebben, gaat ’t op het allerlaatste moment mis. 7x feest-stress én snelle oplossingen.

 bestelnu0618

Feestje-redden

 

 

1. Ladder in je panty
Lastminute ladder? Stip de panty bij de uiteindes aan met kleurloze nagellak of spuit er wat haarlak overheen. Zo scheurt-ie niet verder. Nog prettiger is standaard een reserve-exemplaar in de handtas, zoveel ruimte kost dat niet. Om ladders te voorkomen, doe je in het vervolg je ringen af en steek je je handen eventueel zelfs in pantysokjes voor je die panty aantrekt

2. Te veel zout
Uitschieters met het zoutvaatje compenseer je door een scheut slagroom of crème fraîche toe te voegen. Of kook even een rauwe aardappel mee en haal ’m er op het laatst uit. Deze aardappeltruc werkt ook prima bij bremzout uitgevallen soep, als verdunnen met water niet meer helpt.

3. Pukkel op kin
Niet. Gaan. Knijpen. Heb je nog een nachtje tot het feest, smeer dan tandpasta op het puistje. Dan droogt-ie een beetje in. Hetzelfde effect bereik je met tea trea oil of zinkzalf. De snelste remedie: los een aspirientje op in water en dep daar de pukkel mee. Dan neemt de roodheid en zwelling meteen af. Daarna komt ’t aan op slimme make-up. Een camouflagestift met een groene tint is handig om vurige, rode jongens mee te maskeren.

4. Snipverkouden
Een kop dampende kippensoep blijft een klassieker als je je grieperig en snotterig voelt. Gorgelen met een glas lauw water met een theelepel zout is fijn bij keelpijn én het helpt tegen een verstopte neus. Neem vlak voor het feest paracetamol en maak je met beleid op als het snot blijft stromen: zorg voor waterproof mascara en vervang foundation door blush op de wangen: geen gênante bruine zakdoekjes en je ziet er toch goed uit.

5. Deostrepen op jurkje
Deo goed laten drogen voordat je je kleren aantrekt, voorkomt vieze witte strepen. Te laat? Vlekken zijn ze zo verdwenen met koud water op een washandje. Zie je op het feest pas de witte waas op je little black dress? Veeg ze weg met natte schoonmaakdoekjes, liefst op alcoholbasis. Zijn die niet voorhanden, dep dan de vlekken met pure gin of wodka.

6. Wijn over de gasten
Gaat er een glas rode wijn over iemands outfit, haal het ergste dan weg met keukenpapier of een schone theedoek. Daarna afsponzen met Spa rood. Geen bruiswater in de buurt? Probeer ’t dan met een scheut witte wijn. Ga in elk geval niet wrijven. En gooi de kleren achteraf hooguit op 30 graden in de wasmachine; door te heet wassen trekt de vlek er alleen maar erger in.

7. Nog geen cadeau
De winkels zijn dicht en een internetbestelling komt nooit meer op tijd aan. Paar opties: knutsel een tegoedbon om samen naar de film of een restaurant te gaan. Of geef een tijdschriftabonnement cadeau: radarplus.nl, zo gedaan;-). Via vakantieveilingen.nl regel je door scherp te bieden zomaar een heel goedkope beautydag met z’n tweeën. Als het echt niks mag kosten, kun je altijd nog je tijd geven: van een paar uurtjes oppassen tot strijkservice.