RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Loethe Olthuis | Illustraties: Anne van den Berg

3weegschaal.png

Feit of fabel: Voor het ontbijt een glas water met een uitgeperste citroen drinken, helpt je bij afvallen

Je verliest gewicht als je veel beweegt. Grapefruit helpt de vetverbranding. En als je ouder wordt, lukt afvallen niet meer. Wat is waar en wat is lariekoek?

Voor het ontbijt een glas water met een uitgeperste citroen drinken, is heel gezond, stimuleert je spijsvertering en helpt je bij afvallen.

Deels waar. Als je een hele nacht niks gedronken hebt, is een glas water, al of niet met citroen, een prima manier om vocht aan te vullen en je darmen ‘wakker’ te maken: maar dat doet een kop thee ook. Vocht houdt de darminhoud zacht en vezels stimuleren de darmbeweging, dus thee of water met een volkorenboterham of muesli erbij stimuleert je spijsvertering beter dan een glas citroenwater. En het is minder schadelijk voor je gebit, want elke ochtend een stoot citroenzuur kan je tandglazuur aantasten. Extra vitamine C is prima, maar dat kun je beter uit hele vruchten of groenten halen, dan profiteer je ook nog van de vezels. En nogmaals: afvallen doe je alleen door minder te eten dan je verbrandt.

 

RADAR_onderaan_pagina_site
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.