RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst Marlies Hanse fotografie Annemarijne Bax

_Annemarijne-Bax-045---RADAR_Dominique.jpg

We zijn weer thuis deel 1

Dominique (35) vertrok 7 jaar geleden alleen naar Brazilië en kwam drie maanden geleden samen met dochter Flora (3) terug naar Limburg.

Dominique: ‘Het is heel avontuurlijk om op te groeien aan de andere kant van de wereld, maar hier kan Flora goed onderwijs krijgen en een goede band opbouwen met haar familie. Ik heb zeven jaar in Rio de Janeiro gewoond en onder andere als vrijwilliger gewerkt bij een kindercircus. Aan de toekomst dacht ik nooit, ik leefde met de dag. Maar toen ik zwanger werd, wist ik vrij snel dat ik terug zou gaan naar Nederland. Sinds december woon ik weer bij mijn moeder. Binnenkort verhuis ik naar een eigen woning en ga ik weer studeren. De mensen in Rio de Janeiro zijn ontzettend warm, maar ik miste mensen op wie ik echt terug kon vallen. Het is een onbeschrijfelijk gevoel van veiligheid en geborgenheid om mijn familie weer in de buurt te hebben. Ik geniet ervan om op de fiets te kunnen stappen of naar de speeltuin te kunnen wandelen.

In mijn oude buurt waren overvallen op klaarlichte dag aan de orde van de dag. Dat maakte me alert, zeker met een peuter aan mijn hand. Er zijn in Nederland natuurlijk genoeg dingen waar we ons zorgen over kunnen maken, maar ik denk dat we het in vergelijking tot andere landen echt goed hebben. Ik ben in ieder geval blij dat ik als alleenstaande moeder met een kleine portemonnee de kans krijg om hier mijn leven weer op te bouwen.’ 
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png