RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst Marlies Hanse fotografie Annemarijne Bax

_Annemarijne-Bax-027---RADAR_Margriet.jpg

We zijn weer thuis deel 2

Chris (58) en Margriet (57) woonden met hun kinderen Rosy (24), Iris (22) en Max (17) 23 jaar in Zwitserland en Zweden, en zijn nu dolgelukkig in Rotterdam. Rosy woont inmiddels in Dublin en staat daarom niet op de foto.

Chris: ‘Ik ben half-Zwitsers, dus het was een logische keuze om in 1989 voor de Zwitserse vestiging van mijn toenmalige werkgever te gaan werken. Margriet kon aan de slag bij de ING-bank. Na negen jaar ging ik in Stockholm voor een andere bedrijf aan de slag. Uiteindelijk startten we allebei onze eigen onderneming, ik als consultant en Margriet als binnenhuisarchitect. Als onder- nemers waren we niet gebonden aan Zweden, dus keerden we terug naar Zwitserland.’ Iris: ‘Als we op vakantie waren in Nederland, dachten Rosy en ik dat iedereen onze vriend was. We waren niet gewend dat mensen die we niet kenden zomaar een praatje met ons maakten.

Die spontaniteit vind ik erg leuk aan Nederland.’ Margriet: ‘In 2010 vertrok Rosy voor haar studie naar Rotterdam. Tijdens ons eerste bezoek waren we op slag verliefd. Steeds vaker fantaseerden we op onze Zwitserse berg over een stadsleven in Rotterdam.’ Max: ‘Ik vond het een prima plan, Nederland is een cool land. Sowieso was ik al van plan om hier te gaan studeren.’ Margriet: ‘In 2012 vonden we ons droomappartement. Na al die jaren in de natuur vind ik het heerlijk om op fietsafstand restaurants, winkels en musea om me heen te hebben. In Zwitserland was ik helemaal ingeburgerd, maar voelde ik me af en toe toch een vreemdeling. Hier voel ik me vanaf de eerste dag weer helemaal thuis.’
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png