RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst Marlies Hanse fotografie Annemarijne Bax

_Annemarijne-Bax-011---RADAR_Eefje.jpg

We zijn weer thuis deel 4

Alexander (33), Eefje (27) woonden in Kopenhagen en Dublin, maar zijn blij dat ze hun kinderen Seth (2) en Mozes (2 maanden) in Nederland kunnen laten opgroeien.

Alexander: ‘In 2012 kon ik voor mijn werkgever Airbnb als accountmanager aan de slag in Kopenhagen. Eefje en ik hadden nog maar kort een relatie, dus het was spannend om in het buitenland voor het eerst te gaan samenwonen.’ Eefje: ‘Ik werd financieel afhankelijk van Alexander en sprak geen woord Deens. Alexander werkte fulltime en leerde snel mensen kennen, bij mij ging dat minder vanzelf.’ Alexander: ‘Onze relatie werd snel hechter, maar Denemarken bleek niet de beste match. In een Engelstalig land zou Eefje beter tot haar recht komen. In 2013 ging ik voor Airbnb in Dublin aan de slag.’ Eefje: ‘Ik richtte een eigen bedrijf op als integratie- coach voor de partners van expats die meeverhuisden naar Dublin. Alles viel op z’n plek: we hadden een mooi huis, fantastisch werk en we vonden Ierland prachtig.’ Alexander: ‘Toch besloten we dat we onze kinderen in Nederland op wilden laten groeien, dichtbij onze familie.

We willen onze kinderen meegeven dat iedereen gelijke kansen heeft. In Dublin zie je veel ongelijkheid: afhankelijk van welke school je ouders zich kunnen permitteren, gaan er bepaalde deuren wel of niet voor je open.’ Eefje: ‘Dublin verlaten was moeilijk, maar we zijn blij dat de jongens hun opa’s en oma’s goed leren kennen. Ook al gaan we nog eens terug – en die kans bestaat – dan nog blijft Nederland ons thuisland.’
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png