RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: Marlies Hanse | fotografie: Annemarijne Bax

_Annemarijne-Bax-021---RADAR_Marieke.jpg

We zijn weer thuis deel 5

Marieke (35), Peter (39), Thijs (6) en Isa (3) vertrokken in 2014 naar Bali. Na een paar avontuurlijke jaren keerden ze terug naar Nederland.

Peter: ‘Als app-ontwikkelaar wilde ik graag een nieuw bedrijf opzetten, maar het was financieel onmogelijk om in Nederland een paar maanden tijd te investeren in een bedrijf dat nog geen geld opleverde. We droomden er al jaren van om met onze kinderen te reizen, dus verkochten we ons huis en boekten we een enkeltje richting Bali.’ Marieke: ‘We maakten vanuit onze thuisbasis wekenlange reizen door Azië en Australië. Onderweg schreef ik artikelen voor mijn blog, maar zette ik het werk voor mijn online webwinkel in Bali- nese woonaccessoires op een laag pitje. Peter werkte onderweg wel twintig uur per week, waardoor ik vaak alleen met de kinderen op pad was.’ Peter: ‘We wilden geen tienduizenden dollars per jaar neertellen voor een internationale school en voelden het gemis van familie en vrienden.

Terug in Nederland was onze agenda snel weer gevuld. Dat was in Bali wel anders: we hadden nauwelijks verplichtingen en brachten veel tijd met elkaar door. Dat missen we.’ Marieke: ‘We genieten hier van heel simpele dingen: lange zomeravonden, speeltuintjes op elke straathoek, even op de fiets naar de supermarkt. In Azië is het te warm om buiten te spelen en als je dan toch de warmte trotseert, zijn speelplaatsen altijd bedolven onder het afval. Thijs en Isa zijn heel blij dat ze weer lekker buiten kunnen spelen met kinderen uit de buurt.’
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
inhoud_r2.png